Forbes: Εκτός της λίστας των δέκα πλουσιότερων Ρώσων ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς

«Φτωχότερος» είναι ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ρομάν Αμπράμοβιτς, ιδιοκτήτης της βρετανικής ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι, ο οποίος χάνοντας 1,9 δις. δολάρια μέσα σ’ ένα χρόνο και την περιουσία του να «πέφτει» στα 10,2 δις. δολάρια, υποβιβάστηκε στη 13 θέση του καταλόγου του περιοδικού Forbes που δημοσιεύεται σήμερα.

Ο μεγιστάνας του χάλυβα, των ακινήτων και των τηλεπικοινωνιών σύμφωνα με τη νέα

κατάταξη του αμερικανικού περιοδικού δεν βρίσκεται στη λίστα με τους δέκα πλουσιότερους της Ρωσίας.

Το Forbes δεν εξηγεί τους λόγους της πτώσης του Αμπράμοβιτς.

Στην κορυφή της καταλόγου είναι για δεύτερη διαδοχική χρονιά ο Άλισερ Ουσμάνοφ, μεγιστάνας των μετάλλων που έχει επίσης μερίδιο στα ονλάιν κοινωνικά δίκτυα Facebook και VKontakte, με περιουσία 17,6 δισ. δολαρίων.

Ο Άλισερ Ουσμάνοφ είναι 34ος μεταξύ των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο, σύμφωνα με το Forbes.

Ακολουθεί ο Μιχαήλ Φρίντμαν, πρώην συνιδιοκτήτης του πετρελαϊκού ομίλου TNK-BP, ο οποίος βρίσκεται στην 41η θέση της παγκόσμιας κατάταξης με περιουσία 16,5 δισ. δολαρίων.

Τρίτος είναι ο Λεονίντ Μίκελσον, συνιδιοκτήτης της εταιρείας φυσικού αερίου Novatek, η περιουσία του οποίου αυξήθηκε κατά 3,5 δισ. δολάρια μέσα σ' ένα χρόνο φθάνοντας τα 15,4 δισ. δολάρια. Το 2012 ήταν ένατος στον κατάλογο των πλουσιότερων Ρώσων.

Μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων ρωσικών περιουσιών περιλαμβάνεται επίσης η περιουσία ενός πρώην συνιδιοκτήτη της TNK-BP, του Βίκτορ Βέκσελμπεργκ (15,1 δισ. δολάρια), καθώς και αυτή του προέδρου της δεύτερης μεγαλύτερης ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Lukoil, του Βαγκίτ Αλεκπέροφ (14,8 δισ. δολάρια).

Η πλουσιότερη γυναίκα της Ρωσίας παραμένει η Έλενα Μπατουρίνα, σύζυγος του πρώην δημάρχου της Μόσχας Γιούρι Λουζκόφ, που με περιουσία 1,1 δισ. δολαρίων βρίσκεται στην 98η θέση. Η Μπατουρίνα απειλήθηκε με διώξεις αφού ο σύζυγός της έπεσε το 2010 σε δυσμένεια και παύθηκε από το Κρεμλίνο με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να εγκαταλείψει τη Ρωσία. Είναι η μοναδική γυναίκα στον κατάλογο του Forbes, που περιλαμβάνει 200 ονόματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα