Game over... για όσους έχουν καταδικαστεί για σεξουαλικά αδικήματα

Σε μία συντονισμένη και κοινή ενέργεια θα προβούν οι μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής βιντεοπαιχνιδιών στον κόσμο. Έτσι λοιπόν αποφάσισαν να αποκλείσουν από τα δίκτυά τους όσους έχουν καταδικαστεί για σεξουαλικά αδικήματα.

Η ενέργεια ονομάστηκε συμβολικά “Game Over” και περιλαμβάνει όλες τις μεγάλες εταιρείες που θέλουν να “πετάξουν” εκτός των παιχνιδιών τους, όσους είναι καταδικασμένοι για βιασμούς, απόπειρες βιασμού, παιδική πορνογραφία και άλλα σεξουαλικά αδικήματα και εγκλήματα.

Μερικές από τις εταιρείες, που θα συμμετάσχουν στο project αυτό είναι οι Sony, Microsoft, Apple, Disney, Warner Bros, Electronic Arts και Blizzard.

Η δημόσια καταγραφή όσων έχουν συλληφθεί και καταδικαστεί για σεξουαλικά εγκλήματα είναι κάτι που συνηθίζεται στην Αμερική και ήδη έχουν λάβει τα μέτρα τους κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook, προσπαθώντας να σβήσει από το δίκτυό του όσους έχουν καταδικαστεί για βιασμό στο παρελθόν.

Οι εταιρείες δήλωσαν, ότι πρέπει τα online συστήματα παιχνιδιών πρέπει να γίνουν όσο πιο ασφαλή γίνεται και να μετατραπούν σε ψηφιακές παιδικές χαρές, όπου δεν θα υπάρχουν παραβάτες. Οι εταιρείες θα κάνουν μια προσπάθεια να μπλοκάρουν τους sex offenders από τα δίκτυο έτσι ώστε να προστατέψουν κυρίως τους ανήλικους χρήστες των παιχνιδιών.

Φυσικά αυτό προϋποθέτει, ο καταδικασμένος να έχει δηλώσει την πραγματική του ταυτότητα και όχι κάποιο ψευδώνυμο, κάτι που απαγορεύεται ούτως ή άλλως από τον Αμερικανικό νόμο.

Μέχρι σήμερα έχουν διαγραφεί πάνω από 3.500 λογαριασμοί ανθρώπων που είναι καταδικασμένοι για σεξουαλικά εγκλήματα μόνο από online κοινότητες στη Νέα Υόρκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα