H Google προστατεύει τους χρήστες από τις επιθέσεις στο Gmail

H Google αποφάσισε να πάρει πρόσθετα μέτρα για να προστατέψει τους Gmail χρήστες της, καθώς καθημερινά ολοένα και περισσότερες είναι οι διαδικτυακές επιθέσεις σε γνωστά sites, όπου οι χάκερς υποκλέπτουν κωδικούς και λογαριασμούς χρηστών με σκοπό να αποσπάσουν χρήματα από τραπεζικούς λογαριασμούς.

Αυτό που θα κάνει η Google είναι ότι από εδώ και στο

εξής, κάθε φορά που θα διαπιστώνει ότι κάποιος χρήστης δέχεται επίθεση και πίσω από την επίθεση κρύβονται κρατικές υπηρεσίες, θα εμφανίζει προειδοποιητικό μήνυμα στο επάνω μέρος της οθόνης του, υποδεικνύοντας του τι να κάνει για να προστατευτεί.

Στο blog της η Google έγραψε: «Είμαστε συνεχώς σε επιφυλακή για κακόβουλη δραστηριότητα σ τα συστήματά μας, ιδίως προσπάθειες από τρίτους για να συνδεθούν στους λογαριασμούς των χρηστών του Gmail».

Πάντως, η Google αποφεύγει να δώσει διευκρινήσεις ως προς τον τρόπο με τον οποίο εντοπίζει τις πιθανές επιθέσεις για ευνόητους λόγους, ενώ τελικά παραδέχθηκε το γεγονός ότι κάποιος χρήστης θα δέχεται προειδοποιητικό μήνυμα, δε σημαίνει ότι ο λογαριασμός του έχει παραβιαστεί αλλά ότι αποτελεί απλά στόχο για να λάβει τα μέτρα του.

Πηγή: e-go.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα