H Google βελτιώνει την ασφάλεια του Chrome

H Google στην προσπάθειά της να κάνει τον Chrome ασφαλέστερο, πρόσθεσε μια ρύθμιση στον browser της, η οποία προλαμβάνει την αυτόματη εγκατάσταση των extensions που δεν προέρχονται από το Chrome Web Store.


Έτσι στις νέες εκδόσεις του Chrome, οι χρήστες πρέπει να επιβεβαιώσουν πως θέλουν να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν extensions τρίτων κατασκευαστών. Επίσης η εταιρεία έχει ξεκινήσει έλεγχο όσων extensions υποβάλλονται στο Web Store της και όσα είναι ύποπτα ως επισφαλή, αφαιρούνται για την προστασία των χρηστών από κακόβουλο λογισμικό.

Η Google,όπως αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωση της, θέλοντας να ενημερώσει και να προειδοποιήσει τους χρήστες, δεν είναι σε θέση να ελέγξει τα κακόβουλα extensions που πιθανώς φιλοξενούνται σε άλλα sites, εκτός Web Store, αφού για παράδειγμα, hackers θα μπορούσαν μέσω ενός site να εγκαταστήσουν κάποιο, το οποίο θα έκλεβε πληροφορίες, εν αγνοία των χρηστών.
Βέβαια δεν είναι και λίγοι αυτοί που αναφέρουν πως η ρύθμιση ασφαλείας γίνεται με σκοπό να καταργηθεί ή να ενισχυθεί η λειτουργία που παρακάμπτει τους DNS servers, οι οποίοι δημιουργούν κενό ασφάλειας και καταστούν ευάλωτο το υπολογιστικό σύστημα προς τρίτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα