H Microsoft καλεί τις εταιρείες να αλλάξουν λειτουργικό από τα WIndows XP στα Windows 7

Οι περισσότερες επιχειρήσεις αρνούνται μέχρι και σήμερα να εγκαταλείψουν τα Windows XP. Έτσι η εταιρεία του Steve Ballmer επιχειρεί τώρα να πείσει τους πελάτες της ότι θα γλιτώσουν πολλά χρήματα, αν αναβαθμιστούν άμεσα. Μια έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία IDC για λογαριασμό της Microsoft αναφέρει ότι τα

Windows XP έχουν πολύ υψηλότερο κόστος συντήρησης από τα Windows 7. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το κόστος συντήρησης των XP είναι περίπου πενταπλάσιο, οπότε η αναβάθμιση στα Windows 7 είναι μια λύση που θα κάνει απόσβεση σε μικρό χρονικό διάστημα.

Είναι βέβαια αυτονόητη η πρόθεση της Microsoft να πουλήσει επιπλέον άδειες του λειτουργικού με αυτή την έρευνα, όμως είναι γεγονός ότι πολλές επιχειρήσεις έχουν καθυστερήσει να ανανεώσουν τα συστήματά τους. Μάλιστα γνωρίζοντας ότι η Microsoft θα τερματίσει την υποστήριξη των Windows XP σε λιγότερο από δύο χρόνια, οι IT managers θα πρέπει να ετοιμάζονται σιγά-σιγά για την αναβάθμιση. Πάντως, πολλοί λίγοι είναι αυτοί που θα σπεύσουν να αναβαθμίσουν τα XP σε 7. Οι περισσότεροι θα περιμένουν τα Windows 8, τα οποία αναμένεται να κυκλοφορήσουν πριν τα τέλη της χρονιάς που διανύουμε, προσφέροντας όσα δεν έχουν προσφέρει στους χρήστες τα μέχρι τώρα λειτουργικά συστήματα.
Πηγή: inews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα