IDF: «Πολεμάμε στην καρδιά της πόλης της Γάζας»

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις δήλωσαν ότι πολεμούν σε «σημαντικά κέντρα» της Λωρίδας της Γάζας κατά τη διάρκεια ενός «σύνθετου και δύσκολου» πολέμου με τους μαχητές της Χαμάς. Η νότια διοίκηση του Ισραήλ μάχεται ασταμάτητα εδώ και ένα μήνα στη Γάζα για να «πλήξει τον πυρήνα της Χαμάς», δήλωσε ο στρατηγός Yaron Finkelman την Τρίτη. Είπε ότι οι Ισραηλινοί στρατιώτες «εξολοθρεύουν τρομοκράτες, ανακαλύπτουν σήραγγες, καταστρέφουν όπλα και συνεχίζουν να προελαύνουν στο κέντρο του εχθρού». Αγωνιζόμαστε αυτή την ώρα σε σημαντικά κέντρα της Λωρίδας της Γάζας. Μόλις

επέστρεψα από εκεί. Για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία, οι IDF πολεμούν στην καρδιά της πόλης της Γάζας. Στην καρδιά του τρόμου. Πρόκειται για έναν σύνθετο και δύσκολο πόλεμο και δυστυχώς έχει κόστος».

Οι ισραηλινές δυνάμεις «σφίγγουν τον κλοιό» γύρω από την πόλη της Γάζας, σημείωσε ο υπουργός Άμυνας, απορρίπτοντας την ανθρωπιστική παύση έως ότου απελευθερωθούν οι όμηροι. Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Yoav Gallant, δήλωσε ότι οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) επιχειρούν στην καρδιά της πόλης της Γάζας και σε τηλεοπτική του συνέντευξη περιέγραψε τη Λωρίδα της Γάζας ως «τη μεγαλύτερη βάση τρομοκρατίας που έχει κατασκευάσει ποτέ η ανθρωπότητα».

Είπε πως οι χερσαίες δυνάμεις του Ισραηλινού Στρατού εισέβαλαν σε οχυρά τρομοκρατίας στη Γάζα «από όλες τις κατευθύνσεις, σε τέλειο συντονισμό με τις θαλάσσιες και εναέριες δυνάμεις. Δεν θα υπάρξει ανθρωπιστική εκεχειρία χωρίς (την επιστροφή) των ομήρων» επανέλαβε.

Με πληροφορίες του Guardian
Keywords
Τυχαία Θέματα
IDF, Πολεμάμε, Γάζας,IDF, polemame, gazas