Kατεβάστε τοrrent χωρίς πρόγραμμα, κατευθείαν απο τον broswer

Η BitTorrent, γνωστή εταιρεία στον χώρο του διαδικτύου για όσους κατεβάζουν ψηφιακό περιεχόμενο, συνεχίζει ακάθεκτη να εξελίσσει τα συστήματα P2P downloading, αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι αρκετοί χρήστες από τα site με τις διαφημίσεις και με τους συνδέσμους που έχουν ν, μπερδεύονται με τη διαδικασία να χρησιμοποιήσουν κάποιον BitTorrent client π.χ. uTorrent. Έτσι η εταιρεία ανακοίνωσε το BitTorrent Torque που θα δώσει στους developers τη δυνατότητα να ενσωματώσουν το πρωτόκολλο P2P μέσα σε browser extensions.

Ουσιαστικά το Torque είναι ένας torrent client βασισμένος σε JavaScript, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους προγραμματιστές για τη δημιουργία πληθώρας εφαρμογών που θα εκμεταλλεύονται το πρωτόκολλο P2P, όπως για παράδειγμα μετατροπή των torrent downloads σε απλά downloads, video streaming, ανταλλαγή αρχείων μέσω κοινωνικών δικτύων κλπ.
Δηλαδή για να κατεβάσουμε κάποιο torrent δεν θα χρειάζεται πρόγραμμα αλλά με το πάτημα ενός κουμπιού μέσω του broswer.
Προς το παρόν, το BitTorrent Torque βρίσκεται σε έκδοση alpha, αλλά ήδη έχουν παρουσιαστεί δύο εφαρμογές-εργαλεία που πραγματικά θα λύσουν τα χέρια των μη καταρτισμένων χρηστών, αλλά θα αποδειχτούν πολύ χρήσιμα και για το social media sharing.
Η μία από αυτές είναι το OneClick Chrome Plugin, ένα extension για τον Google Chrome που μετατρέπει οποιοδήποτε αρχείο torrent σε κανονικό download, ενώ το PaddleOver είναι ένα σύστημα επικοινωνίας-ανταλλαγής αρχείων μόνο για OS X Lion, περιμένουμε τις ολοκληρωμένες εκδόσεις πολύ σύντομα...

Keywords
Τυχαία Θέματα