Mίνι υπολογιστής 10 εκατοστών από την Intel

Ένα ακόμη τεχνολογικό επίτευγμα κατάφεραν οι κατασκευαστές της Ιntel, της γνωστής εταιρείας που δημιουργεί επεξεργαστές. Οι υπεύθυνοι της Ιntel κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν κανονικό υπολογιστή σε μίνι διαστάσεις, που χώρεσε μέσα έναν επεξεργαστή από την επόμενη γενιά επεξεργαστών της Ivy Birdge. Ο υπολογιστής αυτός έχει διαστάσεις μόλις 10 επί 10 εκατοστά και υποστηρίζει επεξεργαστές i3 και i5 της τελευταία γενιά επεξεργαστών της εταιρείας.

Ο υπολογιστής Next Unit of Computing, όπως ονομάζεται, είναι ένα τεχνολογικό «θαύμα» για την Intel,

που κατάφερε να χωρέσει σε ελάχιστο χώρο ισχυρές επιδόσεις. Όμως, πέρα από τον ισχυρό επεξεργαστή του, έχει επίσης μονάδα επεξεργασίας γραφικών, εισόδους και εξόδους Thunderbolt, HDMI, USB 3.0, δύο θέσεις μνήμης, καθώς και δύο θύρες mini PCI Express.

Η πλακέτα της Intel παρουσιάστηκε από την εταιρεία στο Λονδίνο και παρά τις υψηλές δυνατότητες, το κόστος της δε θα υπερβαίνει τα 100 δολάρια. Το βασικότερο στοιχείο του μικροσκοπικού υπολογιστή είναι, ότι στηρίζεται στην αρχιτεκτονική x86, που του επιτρέπει να λειτουργεί με Windows και Linux αντί για Android ή άλλα λειτουργικά για κινητά, ενώ ο συγκεκριμένος υπολογιστής αποτελεί απάντηση στον Rasberry Pi, τον πιο μικρό.

Keywords
Τυχαία Θέματα