Mπορεί το Privly να αλλάξει ριζικά το διαδίκτυο;

Το ζήτημα της προστασίας των προσωπικών μας δεδομένων συζητείται έντονα τις τελευταίες ημέρες από πολλές πλευρές. Οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι οι εταιρίες στο διαδίκτυο , όπως Google, Facebook κ.α. συλλέγουν πληροφορίες και στοιχεία από την καθημερινή μας δραστηριότητα στα social media, παρεμβαίνοντας στα προσωπικά μας δεδομένα.

Με αυτό το σκεπτικό οι υπεύθυνοι της Privly προσπάθησαν να θέσουν

τους χρήστες, ελεγκτές των όσων γίνονται κάτω από την μύτη τους, όσον αφορά στην προστασία των δεδομένων, προσφέροντας πλέον προστασία στους χρήστες. Η προστασία αυτή θα παρέχεται μέσα από τα browser extensions της Privly, χάριν στα οποία θα μπορείτε να γράφετε στα κοινωνικά δίκτυα και να στέλνετε e-mails, χωρίς να επιτρέπετε σε αυτές τις υπηρεσίες να παρακολουθούν το περιεχόμενο σας.

Η παραπάνω λειτουργία θα γίνεται με κρυπτογράφηση του κειμένου και αποστολή μέσω των servers της Privly, οπότε το κοινωνικό δίκτυο θα βλέπει μόνο ένα link αντί για το πλήρες κείμενο. Στα αρνητικά όμως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο χρήστης που θέλει να δει το κείμενο σας, θα πρέπει επίσης να έχει εγκατεστημένο το extension της Privly, άρα το copy –paste δεν θα μπορεί να λειτουργήσει.

Οι δημιουργοί της Privly Sean McGregor, Balaji Athreya και Jesse Hostetler, έχουν ξεκινήσει το παραπάνω project, το οποίο φυσικά βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, αλλά φιλοδοξούν ότι το τελικό- ανοιχτού κώδικα-εργαλείο τους θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα από τους συνειδητοποιημένους χρήστες, που επιθυμούν να έχουν τον έλεγχο των δεδομένων τους, χωρίς να μπορούν οι εταιρείες του διαδικτύου να υποκλέπτουν τα προσωπικά δεδομένα τους.

Πηγή: techgear.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα