O «Ξένιος Ζευς», η Χρυσή Αυγή και τα… γκλοπ «συναντήθηκαν» στην Κόρινθο

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στο πρώην στρατόπεδο Πεζικού της Κορίνθου έπειτα από διαμαρτυρία κατοίκων, αξιωματούχων του δήμου και μελών της Χρυσής Αυγής για την μεταφορά συλληφθέντων αλλοδαπών κατά την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς».

Η ένταση συνεχίστηκε και το απόγευμα της Παρασκευής, αλλά σε πιο ήπιους τόνους, και με πρωτοστατούντες για άλλη μια φορά τον βουλευτή Χρυσής Αυγής

Κορίνθου, Ευστάθιο Μπούκουρα και άλλα μέλη και βουλευτές της οργάνωσης. Τα αίματα άναψαν, όταν τα μέλη της Χρυσής Αυγής και κάτοικοι υποδέχτηκαν το βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Κόλλια, πετώντας μπουκάλια. Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί ένας πολίτης, ο οποίος γέμισε αίματα στο πρόσωπο και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Ο δήμαρχος της πόλης , Αλέξης Πνευματικός, μιλώντας στο συγκεντρωμένο πλήθος τόνισε: «Αγωνιζόμαστε για να τελειώσει αυτή η παράνομη κατάσταση στο στρατόπεδο. Η Πολιτεία προχώρησε παράνομα στη μεταφορά λαθρομεταναστών. Χθες (σ.σ. Πέμπτη) ήρθαν από διάφορες περιοχές της χώρας πάνω από 200 μετανάστες από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, που ξέρουν να χρησιμοποιούν τα όπλα, καθώς προέρχονται από εμπόλεμη ζώνη. Είναι θαύμα που δεν θρηνήσαμε κόσμο έως τώρα εδώ στην Κόρινθο. Ήδη, από χθες τους κόψαμε το νερό. Εγώ θα είμαι μαζί με τους πολίτες της Κορίνθου... Θέλω να εκφράσω την αγωνία των κατοίκων της περιοχής που μένουν δίπλα στο στρατόπεδο και ανησυχούν για το αύριο και τα παιδιά τους».

Νωρίτερα το απόγευμα ομάδα βουλευτών, μεταξύ τους και εκείνοι της Χρυσής Αυγής, μπήκε στο στρατόπεδο για να επιβλέψει την κατάσταση «φιλοξενίας» των κρατουμένων. Δεν έλειψαν για άλλη μια φορά και δηλώσεις εθνικών φρονημάτων για τους «ήρωες που κατοικούσαν εδώ και εκατό χρόνια σε αυτό το στρατόπεδο» όπως δήλωσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, ενώ στις «ενισχύσεις» από την Αθήνα προστέθηκε και ο βουλευτή Επικρατείας , Χρήστος Παππάς, ο οποίος δεν δίστασε να αποκαλύψει ότι το ακροδεξιό κόμμα προτίθεται να φέρει στη Βουλή πρόταση νόμου για την επαναφορά της θανατικής ποινής.

Όλα αυτά την ώρα που στο Κοινοβούλιο διαδραματιζόταν ένα ακόμη «θέατρο του παραλόγου» με τον Ηλία Κασιδιάρη να υπόσχεται στους βουλευτές της ΝΔ ότι σκηνές σαν τις χθεσινές έξω από το στρατόπεδο της Κορίνθου θα επαναληφθούν με πολύ περισσότερο κόσμο και βουλευτές της Χρυσής Αυγής , ενώ πρότεινε και τα μετονομασία του ΣΡΙΖΑ σε ΠΑΣΟΚ , Πακιστανικό Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Πολλά ερωτήματα προκαλεί πάντως το γεγονός ότι στα χθεσινά επεισόδια που πρωτοστάτησαν άτομα με εμφανή διακριτικά της Χρυσής Αυγής δεν έγινε καμία σύλληψη. Απορίας άξιον που βρέθηκε αυτή η αμιγώς στρατιωτική περιβολή με επικαλαμίδες, πανοπλία και τα πτυσσόμενα γκλοπ που κρατούσαν στα χέρια τους ορισμένοι από τους συμμετέχοντας στα επεισόδια. Τέλος, με ενδιαφέρον αναμένεται η απάντηση της κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου απέναντι σε εκλεγμένος βουλευτές που πρωτοστατούν σε επεισόδια και δεν εφαρμόζουν το νόμο...

Πηγή: onlynews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα