PSI και 25 Μαρτίου

Η διαδικασία του PSI ολοκληρώθηκε µε επιτυχία παρά τις εγχώριες και ξένες Κασσάνδρες, που προέβλεπαν από παταγώδη αποτυχία έως µίνι ναυάγιο… Τελικά το πείραµα µιας συντεταγµένης χρεοκοπίας σε ευρωπαικό έδαφος υλοποιήθηκε χωρίς τα ατυχήµατα που αναµένονταν.

Κανείς όµως δεν µπορεί και δεν δικαιούται να θριαµβολογήσει, γιατί πολύ απλά η κατάσταση στην κοινωνία είναι τραγική. Η περισυλλογή είναι προτιµότερη, ειδικά για όσους φέρουν ευθύνη για το σηµείο που φτάσαµε.

Η αγορά στενάζει και η ανεργία καταρρίπτει το ένα ρεκόρ

µετά το άλλο. Σχεδον οι µισοί νέοι της χώρας είναι άνεργοι. ∆ηµιουργούνται συνθήκες απόλυτης κοινωνικής κατάρρευσης, οι οποίες µπορούν να υποθηκεύσουν την πορεία της χώρας προς την ανάκαµψη.

Η ανάπτυξη έχουµε πει πολλές φορές ότι έιναι ο µόνος δρόµος, που έχει η χώρα µπροστά της. Από την άλλη µεριά οι επόµενες µέρες είναι κρίσιµες, µιας και η παρέλαση της 25ης Μαρτίου θυµίζει όσα δυσάρεστα συνέβησαν στις 28 Οκτωβρίου.

Μια επανάληψη αντίστοιχων επεισοδίων τώρα µπορεί να προκαλέσει νέο πλήγµα στην αξιοπιστία της χώρας, η οποία αρχίζει να ανακτάται. Ψυχραιµία προς όλες τις κατευθύνσεις, λοιπόν, αλλά και... οργάνωση για τα δύσκολα όσων έχουν την κρατική ευθύνη.

N. Σ. Κ.

Keywords
Τυχαία Θέματα