Reuters: Η Ισπανία θα υποβάλει αίτημα οικονομικής βοήθειας

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πως τελικά η Ισπανία θα καταφύγει στο μηχανισμό στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δημοσίευμα του Reuters -που επικαλείται ευρωπαίους αξιωματούχους- αναφέρει πως η κυβέρνηση Ραχόι είναι  έτοιμη να υποβάλει αίτημα οικονομικής βοήθειας, ίσως και μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο, όμως η Γερμανία θεωρεί ότι θα πρέπει να περιμένει.

«Οι Ισπανοί ήταν λίγο διστακτικοί, τώρα όμως είναι έτοιμοι να ζητήσουν οικονομική διάσωση», δήλωσε στο πρακτορείο υψηλόβαθμος αξιωματούχος.

Ωστόσο,

ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έχει τονίσει ότι η Ισπανία λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση των δημοσιονομικών προβλημάτων και δεν χρειάζεται διάσωση.

Εν τω μεταξύ, ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν, δήλωσε χθες ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να βοηθήσει, σε περίπτωση που η Ισπανία ζητήσει οικονομική βοήθεια. Ο κ. Ρεν επέμεινε πάντως ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα.

«Η Κομισιόν είναι έτοιμη να ενεργήσει, σε περίπτωση που υποβληθεί σχετικό αίτημα», δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος, έπειτα από συνάντησή του στη Μαδρίτη με τον Ισπανό πρωθυπουργό, Μαριάνο Ραχόι, και τον υπουργό Οικονομίας, Λούις ντε Γκίντος.

Keywords
Τυχαία Θέματα