Reuters: Πιέσεις για πώληση κρατικής περιουσίας

Τη δέσμευσή της για υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, καλείται να επιβεβαιώσει η Ελλάδα, το προσεχές διάστημα, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Όπως σημειώνει το πρακτορείο, με δεδομένο ότι το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων έχει ήδη καθυστερήσει τουλάχιστον μισό χρόνο φέτος, αυτό που διακυβεύεται είναι κυρίως η αξιοπιστία της χώρας, την οποία θα πρέπει να αποκαταστήσει απέναντι στους δανειστές της.

Αυτή την εποχή, οι ελληνική κυβέρνηση

βρίσκεται υπό έντονη πίεση από το εξωτερικό, για την πώληση κρατικών περιουσιακών στοιχείων –σε χαμηλή τιμή– προκειμένου να αποκτήσει άμεσα μετρητά και να αμβλυνθεί το κρατικό χρέος. Ταυτόχρονα, με τις ιδιωτικοποιήσεις η Ελλάδα θα κληθεί να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών και να διώξει τις αμφιβολίες για την ύπαρξη πολύ μεγάλης διαφθοράς στη χώρα. 

Όπως αναφέρει το Reuters, οι πρώτες σημαντικές πωλήσεις –ο ΟΠΑΠ, η ΔΕΠΑ και διάφορα ακίνητα– θα  μπορούσαν να ολοκληρωθούν ως το πρώτο τρίμηνο του 2013. Αρκετοί αναλυτές θεωρούν πως τα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις θα συμβάλλουν στο να σπάσει ο κύκλος της λιτότητας και της ύφεσης στην Ελλάδα, όπου η οικονομική παραγωγή έχει μειωθεί κατά σχεδόν ένα τέταρτο από το 2008 και η ανεργία πλησιάζει το 25%. 

Πληροφορίες από: Reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα