Samsung Vs Apple: 1-1

Ανατροπή στη διαμάχη Samsung-Apple έφερε η ετυμηγορία δικαστηρίου στο Τόκιο, το οποίο αποφάσισε ότι δεν υπάρχει παραβίαση πατέντας του iPhone και του iPad από μεριάς της Samsung. Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες η Apple είχε βγει νικητής στη δικαστική αυτή

διαμάχη, καθώς αμερικανικό δικαστήριο δικαίωσε την εταιρεία.

Επί της ουσίας, είναι η πρώτη ετυμηγορία που ανακοινώνεται από ιαπωνικής πλευράς στο πλαίσιο του παγκόσμιου δικαστικού πολέμου των δυο “τιτάνων” της πληροφορικής. Το ιαπωνικό δικαστήριο αποφάνθηκε πως οι τεχνολογίες που αναπτύχθηκαν από τα κινητά τηλέφωνα Galaxy και τις ταμπλέτες του νοτιοκορεατικού ομίλου της Samsung δεν παραβιάζουν τις ευρεσιτεχνίες των iPhone-iPad.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε πως οι τεχνολογίες που αναπτύχθηκαν από τα κινητά τηλέφωνα Galaxy και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές - ταμπλέτες του νοτιοκορεατικού ομίλου δεν παραβιάζουν τις ευρεσιτεχνίες των δημοφιλών iPhone και iPad του αμερικανού ανταγωνιστή του.
Ωστόσο, μετά τη δικαστική νίκη της Apple στις Η.Π.Α. την προηγούμενη εβδομάδα αναμένεται η ταχεία απαγόρευση της πώληση 8 “έξυπνων” κινητών τηλεφώνων της Samsung στην αμερικανική αγορά, καθώς θεωρείται ότι παραβιάζουν τις επίμαχες πατέντες της Apple.

Η διαμάχη άρχισε τον Απρίλιο του 2011, όταν η Apple μήνυσε τη Samsung στην Καλιφόρνια, ενώ η δικαστική διαμάχη τους θα συνεχιστεί, καθώς εκκρεμούν υποθέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία και τη Νότια Κορέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα