Surface: Το πρώτο tablet της Microsoft είναι γεγονός

Εδώ και αρκετό καιρό κυκλοφορούσαν φήμες για την επερχόμενη κυκλοφορία του πρώτου tablet της Microsoft το οποίο και παρουσιάστηκε χθες.

Το Surface, όπως είναι η ονομασία του, φιλοδοξεί να αποτελέσει το αντίπαλο δέος στο iPad της Apple και να «ταράξει τα νερά» στο χώρο των tablets.

Ο

Στιβ Μπάλμερ είπε για το Surface: «Το Surface είναι ένα tablet. Το Surface είναι ένας υπολογιστής κι αποτελεί μια καινούρια κατηγορία συσκευών που ελπίζουμε ότι ο κόσμος θα αγαπήσει».

Όσον αφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά, η υψηλή ευκρίνειας οθόνη του έχει μέγεθος 10,6 ίντσες και το Surface θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις.

Η απλή έκδοση τρέχει με την RT έκδοση των Windows 8, έχει εσωτερική μνήμη 16 ή 32 GB και ζυγίζει 67 γραμμάρια με πάχος 9,3 χιλιοστά.

Η επαγγελματική έκδοση τρέχει με τα Windows 8 Pro, έχει εσωτερική μνήμη 32 ή 64 GB και ζυγίζει 903 γραμμάρια με πάχος 13,5 χιλιοστά.

Στόχος της Microsoft είναι οι χρήστες να μπορούν να μεταφέρουν τις εργασίες τους με την ίδια ευκολία από το Surface σε άλλες συσκευές (laptops, desktops) κι αντίστροφα γι' αυτό το λόγο κι επέλεξε τα Windows 8.

Τα δύο πιο ενδιαφέροντα τεχνικά χαρακτηριστικά του Surface είναι το "έξυπνο" αποσπώμενο κάλυμμα οθόνης, χάρη στο οποίο μπορεί να στέκεται, ενώ ταυτόχρονα είναι ενσωματωμένο το πληκτρολόγιο με το trackpad κι η θύρα USB που διαθέτει.

Πηγή: e-go.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα