To ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Άνσμπαχ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Την ευθύνη για την επίθεση έξω από το μουσικό φεστιβάλ στην πόλη Άνσμπαχ της Γερμανίας ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα το πρακτορείο ειδήσεων AMAQ.

Η τρομοκρατική οργάνωση ανέφερε, ότι ο Σύρος βομβιστής είναι «ένας από τους στρατιώτες μας» και το χτύπημα έγινε ως απάντηση στο κάλεσμα του ISIS, να μπουν στο στόχαστρο χώρες που μετέχουν στον συνασπισμό υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ.

Πάντως, όπως

έγινε πριν από λίγο γνωστό, ο 27χρονος Σύρος πρόσφυγας, είχε ορκιστεί πίστη σε ηγέτη του ISIS, ενώ είχε στην κατοχή του αρκετά υλικά για να φτιάξει και δεύτερη βόμβα.

Τα στοιχεία που τον συνδέουν με το Ισλαμικό Κράτος

Στο κινητό του δράστη, βρέθηκε βίντεο στα αραβικά, στο οποίο ορκιζόταν πίστη στον ISIS ενώ σε ένα άλλο βίντεο, απειλούσε ότι θα κάνει επιθέσεις στη Γερμανία

«Σύμφωνα με την αρχική μετάφραση, δηλώνει την πίστη του στον Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, γνωστό Ισλαμιστή ηγέτη, και ανακοινώσει στο όνομα του Αλλάχ μία πράξη εκδίκησης ενάντια στους Γερμανούς, γιατί μπαίνουν στον δρόμο του Ισλάμ», ανέφερε ο Βαυαρός υπουργός Εσωτερικών Γιόαχιμ Χέρμαν. «Νομίζω ότι μετά από αυτό το βίντεο δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση με ισλαμιστικό υπόβαθρο», πρόσθεσε.

Η γερμανική κυβέρνηση παραδέχθηκε ότι είχε απορριφθεί η αίτηση ασύλου του δράστη, όπως και ότι δύο φορές είχε δοθεί εντολή για την απέλαση του.

Το άρθρο To ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Άνσμπαχ εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα