Tο θέατρο Άνεσις αναλαμβάνει ο Τάσος Ιορδανίδης

Μία από τις πιο σύγχρονες θεατρικές σκηνές της Αθήνας αλλάζει χέρια. Η ηθοποιός Βάσια Παναγωπούλου το αφήνει για το θέατρο Χυτήριο στην Ιερά Οδό και από την προσεχή σεζόν την καλλιτεχνική διεύθυνση του Άνεσις αναλαμβάνει ο Τάσος Ιορδανίδης, ο οποίος ''μετακομίζει'' από τη Β' σκηνή του θεάτρου Άλμα, στην οποία στεγαζόταν τα τρία τελευταία χρόνια.

Ο Ιορδανίδης αποφοίτησε από τη δραματική σχολή του Εθνικού θεάτρου

το 2005. Έχει πάιξει στις παραστάσεις ''Ο Τζόνι πήρε τ'όπλο του'' (Τζόνι) του Ντάλτον Τράμπο σε σκηνοθεσία Ζωής Ζάννα στο θέατρο Επί Κολωνώ, ''Ο Συλλέκτης'' (Συλλέκτης) του Τζον Φόουλς σε σκηνοθεσία Γιάννη Βούρου στο θέατρο Αργώ, ''Το Δάσος'' (Νικ) του Ντέιβιντ Μάμετ σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη στο Νέο Ελληνικό θέατρο του Γιώργου Αρμένη.

Από το 2009 μέχρι σήμερα είχε την καλλιτεχνική διεύθυνση της Β' σκηνής του θεάτρου Άλμα στην οποία παρουσίασε για δύο συνεχόμενες σεζόν (2009-11) τις ''Επικίνδυνες σχέσεις'' (Βαλμόν) του Λακλό σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη, ενώ την περσινή σεζόν 2011-12, ''ανέβασε'' την κωμωδία ''Ιδιωτικές ζωές'' (Έλιοτ) του Νόελ Κάουαρντ σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη. Επίσης, διασκεύασε και σκηνοθέτησε την παρωδία του Μάρτιν Ντάουνινγκ ''Τερατώδη προβλήματα''. Ο καλλιτεχνικός σχεδιασμός του θεάτρου Άνεσις θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες μέρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα