VPRC: Άνετα πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 30%!

Μια δημοσκόπηση που αλλάζει τα δεδομένα των τελευταίων τριών ημερών φέρνεις τη δημοσιότητα το περιοδικό «Επίκαιρα». Σύμφωνα με την VPRC, που διενήργησε τη δημοσκόπηση, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σαφές προβάδισμα έναντι της ΝΔ, σε αντίθεση με

τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που τον έδειχναν σταθερά δεύτερο.

Πιο συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος σε 7-κομματική Βουλή με 30% και έπεται µε 26,5% η ΝΔ. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην τρίτη θέση με ποσοστό 12,5% και ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Δημοκρατική Αριστερά με 7,5%, το ΚΚΕ με 5,5% και η Χρυσή Αυγή με 4,5%.

Τριπλή ισοπαλία(!) φανερώνεται στην καταλληλότητα πρωθυπουργού. Αντώνης Σαµαράς, Αλέξης Τσίπρας και Ευάγγελος Βενιζέλος θεωρούνται καταλληλότεροι για πρωθυπουργοί από το 15% των ερωτηθέντων και βρίσκονται στη δεύτερη θέση, αφού προηγείται σταθερά ο «Κανένας» µε 31%.

Στην παράσταση νίκης, δηλαδή στο ερώτημα «ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κέρδιζε αν είχαμε αύριο εκλογές» εξακολουθεί να προηγείται η ΝΔ με 39%, έναντι 29% του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται, πως δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας την περασμένη εβδομάδα κατέγραφε και πάλι προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό 28,5%, έναντι της ΝΔ, με 26%

Keywords
Τυχαία Θέματα