W.S.J. «Το Δ.Ν.Τ. πιέζει για ‘κούρεμα’ του ελληνικού χρέους

Το Δ.Ν.Τ. πιέζει τους Ευρωπαίους να αναλάβουν δράση για την περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αναφέρεται σε δημοσίευμα της η ‘Wall Street Journal(W.S.J.) αποδίδοντας την εξέλιξη στην ύφεση που πλήττει τη χώρα. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ, θεωρούν ότι το χρέος της Ελλάδας θα πρέπει να πέσει σε βιώσιμα επίπεδα

πριν από την εκταμίευση νέων κεφαλαίων και ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος για να συμβεί αυτό θα ήταν οι δανειστές να διαγράψουν χρέη της Ελλάδας.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το Δ.Ν.Τ. έχει κάνει τη σχετική πρόταση για περαιτέρω ‘κούρεμα’ του ελληνικού χρέους στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, ωστόσο συνάντησε ισχυρές αντιστάσεις, κυρίως από τη Γερμανία.
Άλλη πρόταση είναι η απομείωση 30% στα ελληνικά ομόλογα που διακρατούν Ε.Κ.Τ. και εθνικές κεντρικές τράπεζες. Η ονομαστική τους αξία, φτάνει τα 50 δισ. €. Στις προτάσεις περιλαμβάνεται ‘κούρεμα’ στα διμερή δάνεια των χωρών με την Ελλάδα, καθώς και ανάληψη της ελληνικής τραπεζικής ανακεφαλαιοποίησης από το μόνιμο μηχανισμό στήριξης της Ευρωζώνης, τον E.S.M.

Το ΔΝΤ αρνήθηκε πάντως να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα