Wall Street Journal: Η πάταξη της φοροδιαφυγής φάρμακο για την κρίση

Να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση, θα μπορούσε η πάταξη της φοροδιαφυγής αναφέρεται σε δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Βάσει του άρθρου, τα «κρυμμένα» ή «καμουφλαρισμένα» εισοδήματα αποτελούν το μεγαλύτερο «αγκάθι» στην προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Η αμερικανική εφημερίδα, σε ρεπορτάζ με τίτλο «Hidden Greece», αναφέρεται σε μελέτη που πραγματοποίησαν τρεις οικονομολόγοι, [μεταξύ αυτών δύο Έλληνες, ο κος

Νίκος Αρταβάνης και κα Μαργαρίτα Τσουτσούρα], με βάση τα δεδομένα μίας από τις δέκα μεγαλύτερες τράπεζες, χωρίς αυτή να κατονομάζεται.

Με βάση τα στοιχεία της εν λόγω τράπεζας, οι τρεις οικονομολόγοι μπόρεσαν να διατυπώσουν κάποιες εκτιμήσεις για τα ακριβή εισοδήματα των πελατών τους και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το 2009 δεν δηλώθηκαν εισοδήματα τα οποία -με «συντηρητικούς υπολογισμούς»- υπολογίζονται σε 28 δισ. €.

Αν αυτά είχαν φορολογηθεί με 40%, θα είχαν εισπραχθεί φόροι περίπου 11,2 δισ. €. Δηλαδή, το 1/3 του ελλείμματος στον προϋπολογισμό, επισημαίνει η εφημερίδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα