Α. Γεωργιάδης: «Περισσότερα τα κενά από τις μετακινήσεις στην Υγεία»

«Μπορεί ο τόνος μου να ήταν λίγο υπερβολικός, όχι αυτά που είπα», ανέφερε σήμερα (Τρίτη) ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, έπειτα από τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι χθεσινές του δηλώσεις για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Πολυκλινική. Μιλώντας στο ΣΚΑΙ δήλωσε ότι «έβγαλε μια αγανάκτηση», καθώς, «έχει συναντηθεί 70 φορές με τους εκπροσώπους των εργαζομένων».

Ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε ότι «είμαι εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα, είμαι επιχειρηματίας. Εμείς οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα έχουμε πλήρη εργασιακή ανασφάλεια και όταν κάνουν κάποιοι φασαρία για μετακίνηση ενός χιλιόμετρου ε, αυτό μας βγάζει από τα ρούχα μας». Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι «όλο το προσωπικό της πολυκλινικής Αθηνών στην Ομόνοια θα πάει στον Ευαγγελισμό εκτός ορισμένων που έχουν ζητήσει να πάνε να πάει αλλού. Αν θεωρεί κάποιος ότι είναι η τρομερή εργασιακή μεταβολή, τι να πω» συμπληρώνοντας ότι «η πολυκλινική θα γίνει τα εξωτερικά ιατρεία του Ευαγγελισμού».

«Δεν γίνονται απολύσεις στην υγεία, γιατί τα κενά μας είναι πολύ περισσότερα από τις μετακινήσεις», ξεκαθάρισε σε άλλο σημείο δηλώνοντας ότι είναι πολύ παλιό σχέδιο η αλλαγή της χρήσης των νοσοκομείων και χρονολογείται από το 2003. «Αντί να έχεις κάποια γενικά νοσοκομεία πρώτης κατηγορίας και κάποια δεύτερης κατηγορίας που προσπαθούν να ανταγωνιστούν τα πρώτα αλλά δεν μπορούν κάνεις διανομή ρόλων (...) τα ράντζα υπάρχουν όχι επειδή δεν υπάρχουν κρεβάτια αλλά επειδή έχουν άσχημα κατανεμημένα τα κρεβάτια. Ο κόσμος αντιλαμβάνεται το σωστό, και οι πολιτικοί καθυστερούν».

«Βάζει ο γιατρός κάποιον πελάτη του ως επείγον περιστατικό, έρχεται με το βαλιτσάκι, τού κάνει ό,τι είναι να του κάνει και πληρώνει μαύρα», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα