Α. Μέρκελ: «Θέλω η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ»

«Η κρίση που βιώνουμε αυτή την περίοδο έχει να κάνει με την απώλεια της εμπιστοσύνης, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρωζώνη», σχολίασε η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον Αντώνη Σαμαρά. «Για το λόγο αυτό αυτό που πρέπει να κάνει σήμερα η Ευρωζώνη είναι να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των άλλων και

αυτό θα γίνει μόνον εάν η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και εκπληρώσει τις προσδοκίες που έχουν οι εταίροι της από αυτήν», συμπλήρωσε.

Η κα Μέρκελ τόνισε ότι είναι μια δύσκολη κατάσταση για την ελληνική οικονομία, ωστόσο είπε ότι είναι «πεπεισμένη πως η νέα ελληνική κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα». Η Γερμανίδα καγκελάριος είπε ότι αναγνωρίζει τις θυσίες του ελληνικού λαού, ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ύφεση εδώ και πέντε χρόνια, και επανέλαβε ότι η Γερμανία βρίσκεται στο πλευρό της χώρας μας.
«Από την αρχή της κρίσης έλεγα ότι η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωζώνης και θέλουμε να παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης», επανέλαβε η καγκελάριος λέγοντας ότι« το ευρώ δεν είναι μόνο ένα νόμισμα, αλλά μια ιδέα και γι' αυτό η βούληση αυτή είναι τόσο σημαντική».

Παράλληλα, τόνισε για ακόμη μια φορά ότι θα περιμένουν την έκθεση της τρόικας για να ληφθούν ενδεχομένως περαιτέρω αποφάσεις, αλλά η Γερμανία μπορεί να βοηθήσει με την εμπειρία της σε διάφορους τομείς τη χώρα, όπως είναι για παράδειγμα ο κλάδος της υγείας ή θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης.
«Η κρίση δεν μπορεί να λυθεί με ένα καίριο πλήγμα, αλλά θα λυθεί βήμα-βήμα και η Γερμανία θα είναι αρωγός της Ελλάδας στις προσπάθειές της», σχολίασε.

Keywords
Τυχαία Θέματα