Α. Παπαρήγα: «Όταν κρατάς τις πόρτες κλειστές, σημαίνει ότι δεν θέλεις συνάντηση»

Στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο Πεντάγωνο αναφέρθηκε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία είπε ότι δεν έχει στοιχεία για το πώς ακριβώς έγινε το γεγονός, ωστόσο η οργή του κόσμου περισσεύει. «Όταν κρατάς κλειστές τις πόρτες για κάποιο λόγο, σημαίνει ότι δεν επιθυμείς τη συνάντηση ή θέλεις να βάλεις τους δικούς σου όρους», είπε χαρακτηριστικά. «Οι χώροι των ναυπηγείων ήταν και χώροι όπου ο κυβερνητικός συνδικαλισμός ήταν κυρίαρχος

και οι εργαζόμενοι έχουν βάλει πλάτες για την ιδιωτικοποίηση. Καταλαβαίνετε ότι η οργή αυτών είναι πολύ μεγάλη», συμπλήρωσε στη συνέντευξή της.

Αναφερόμενη στα μέτρα λιτότητας που θα πάρει η κυβέρνηση, η κα Παπαρήγα σχολίασε ότι «ο λαός πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν έχει εξαντλήσει τα περιθώρια πίεσης και παρέμβασης». Η γ.γ. του ΚΚΕ έκανε αναφορά και στις λίστες παράνομου πλουτισμού και φοροδιαφυγής σημειώνοντας ότι «αυτά τα φαινόμενα υπάρχουν όμως το όλο θέμα τελικά ότι θα αξιοποιηθεί για την ανασύνταξη και την αναδόμηση του πολιτικού συστήματος».

«Κάποια κόμματα δεν τραβάνε, ενώ υπηρέτησαν το σύστημα πολύ καλά, πχ ΠΑΣΟΚ. Στη θέση του ΠΑΣΟΚ κάτι πρέπει να υπάρξει, και ενδεχομένως κάτι πρέπει να υπάρξει και στο χώρο της κεντροδεξιάς. Προς το παρόν, το πολύ κουτσό άλογο είναι το ΠΑΣΟΚ. Η ΔΗΜΑΡ, η οποία επίσης προβλήθηκε, κι αυτή θα εισπράξει το τίμημα της πολιτικής της. Στοιχείο της αναδόμησης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ή ένα μέρος του ΣΥΡΙΖΑ, σίγουρα. Δεν είναι συνωμοσία αυτή. Ό,τι χαρτιά έχει αυτή τη στιγμή η κυρίαρχη τάξη στη χώρα μας και στην Ευρώπη θα τα χρησιμοποιήσει», σχολίασε σχετικά με το πολιτικό σκηνικό.

Τέλος μιλώντας για την περίπτωση της Χρυσής Αυγής την οποία χαρακτήρισε «ναζιστικό μόρφωμα, το οποίο ιδεολογικά είναι πολύ κοντά στον εθνικοσοσιαλισμό»,τόνισε πως απλά «χρησιμοποιείται για να περάσει η λογική των δύο άκρων και για να τσακιστεί το κίνημα».

Keywords
Τυχαία Θέματα