Α. Σταματόπουλος: «Η επίταξη είναι χούντα»

«Η επίταξη είναι χούντα. Ας έρθουν να μας πάρουν νεκρούς». Με αυξημένα τα αντανακλαστικά τους, απαντούν οι εργαζόμενοι στο μέτρο της επίταξης.

Ο πρόεδρος της ΣΕΛΜΑ Αντώνης Σταματόπουλος, πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση με την απόφασή της δείχνει την αδυναμία της για λύση. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Εμείς δεν θα φύγουμε, κάποιοι άλλοι θα χάσουν τη θέση τους».

Λίγο

νωρίτερα, είχε υπάρξει συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκη και των συνδικαλιστών, παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, κατέληξε σε αδιέξοδο, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να ανακοινώσει πως προχωρά στο μετρό της επίταξης.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις που έκανε ο κ. Χατζηδάκης, μετά το πέρας της συνάντησης, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε πως «η κυβέρνηση δεν μπορεί να αδιαφορεί», προσθέτοντας πως «παράλληλα, η δικαιοσύνη θα ακολουθήσει το δικό της δρόμο, λαμβάνοντας τις δικές της αποφάσεις» για να καταλήξει ότι «ούτε η κυβέρνηση ούτε η κοινωνία μπορεί να είναι όμηροι συνδικαλιστικών διεκδικήσεων».

Εν τω μεταξύ, ακινητοποιημένοι παραμένουν οι συρμοί του μετρό, ενώ στάση εργασίας πραγματοποιούν από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 4 το απόγευμα, οι εργαζόμενοι σε ηλεκτρικό και τραμ. Δρομολόγια δεν πραγματοποιούν και τα λεωφορεία από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Κανονικά κινούνται τα τρόλεϊ.

Keywords
Τυχαία Θέματα