Α. Τσίπρας: «Η κυβέρνηση απειλή τους ΟΤΑ»

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  Αλ. Τσίπρας, και οι βουλευτές Σοφία Σακοράφα,  Αλέξης Μητρόπουλος, Δημήτρης Στρατούλης και  Κώστας Μπάρκας συναντήθηκαν σήμερα (Τετάρτη) με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Τσίπρας δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αντισυνταγματικές,

στην ουσία, παρεμβάσεις, που αίρουν το αυτοδιοίκητο, ακόμα και στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, που βάζουν σε επιτροπεία τη δημόσια διοίκηση και στην πραγματικότητα η απόφασή τους να προχωρήσουν σε χιλιάδες απολύσεις, σηματοδοτεί την επιλογή τους να διαλύσουν τη δυνατότητα του κράτους να παρέχει δημόσιες υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Η επιλογή τους, μάλιστα, να προχωρήσουν, συρρικνώνοντας τη δημοκρατία με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου σε αυτή την τιμωρητική επιλογή, θυμίζει άλλες εποχές. Θυμίζει την περίοδο της κατοχής και το πώς τιμωρούνταν οι αγωνιστές, όταν αυτοί έκαναν  μια αντιστασιακή πράξη,  πώς τιμωρούσαν ολόκληρα χωριά. Έτσι κάνουν και τώρα.

Απειλούν ολόκληρους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και τους εργαζόμενούς τους με διαθεσιμότητα, αν δεν δοθούν στοιχεία» σημείωσε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  

Στόχος είναι «να διαλύσουν την κοινωνία» διαπιστώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας  πως η κυβέρνηση «βάζει μάλιστα μπροστά σε αυτές τις κυνικές πράξεις πρόσωπα και ανθρώπους με αριστερό παρελθόν. Και αυτό είναι θλιβερό.

Είναι θλιβεροί. Είναι θλιβεροί που προχωρούν με τέτοια μανία στη διάλυση της κοινωνίας».

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ επισήμανε πως θα στηρίξει του αγώνες των εργαζομένων «διότι είναι αγώνες για ζωή και επιβίωση. Γνωρίζουμε βέβαια ότι η δημόσια διοίκηση πρέπει να αλλάξει εκ βάθρων. Χρειαζόμαστε μια νέα δημόσια διοίκηση. Με αναδιάρθρωση οργανωτική του κράτους, με προστασία όμως θεσμική του δημόσιου συμφέροντος, των κοινωνικών υπηρεσιών, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ξέρουμε, επίσης, ότι στόχος τους είναι αυτές οι κοινωνικές υπηρεσίες να περάσουν σε ιδιώτες. Ξέρουμε ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον ιδιαίτερα για τη διαχείριση και αποκομιδή των απορριμμάτων. Βλέπουμε ότι πίσω από κάθε πράξη κρύβονται συμφέροντα. Εμείς είμαστε με το συμφέρον της κοινωνίας και θα κάνουμε το παν προκειμένου να προστατεύσουμε το δημόσιο κοινωνικό συμφέρον».

Θ. Μπαλασόπουλος: «Επιθυμούν εργασιακές σχέσεις Μεσαίωνα»

Στον αντίποδα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Θέμης Μπαλασόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της διαθεσιμότητας δηλώνοντας πως «η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ουσιαστικά σε τιμωρία μια μεγάλη κατηγορία εργαζομένων που έχουν το σθένος να αγωνίζονται σε αυτές τις πολιτικές νομίζω ότι δεν θα περάσει. Την ίδια στιγμή που σχεδιάζουν χιλιάδες απολύσεις στην Τ.Α., οι ίδιοι σχεδιάζουν χιλιάδες προσλήψεις μέσω των ΜΚΟ με εργασιακές σχέσεις Μεσαίωνα  και με τη συμμετοχή δυστυχώς και συνδικαλιστικών οργανώσεων που από τη μια στιγμή καταγγέ

Keywords
Τυχαία Θέματα