Α. Τσίπρας: «Ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης στο δημόσιο πανεπιστήμιο»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, η απόφαση της κυβέρνησης να οδηγήσει στην απόλυση περίπου 1.400 εργαζόμενους στα οκτώ μεγαλύτερα δημόσια ιδρύματα της χώρας αποτελεί ολομέτωπη επίθεση στο ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο και πρόκειται για πολιτική επιλογή της κυβέρνησης και όχι εξαναγκασμό της τρόικας.

Μετά τη συνάντησή του με το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων σημείωσε ότι η κυβέρνηση βάζει λουκέτο στο δημόσιο

πανεπιστήμιο για δύο λόγους: «Ο πρώτος λόγος είναι διότι θέλουν να ευνοήσουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, τα ιδιωτικά ιδρύματα και ο δεύτερος λόγος είναι γιατί εχθρεύονται τη γνώση και τους ανθρώπους της γνώσης».

Καταλήγοντας ο κ. Τσίπρας είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει μάχη μέσα και έξω από τη Βουλή. Εκ μέρους του προεδρείου της Συνόδου των Πρυτάνεων, ο πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων πως η κυβέρνηση μονομερώς, ατεκμηρίωτα, χωρίς καμία αξιολόγηση, αποφάσισε από μόνη της ότι στα Πανεπιστήμια περισσεύει προσωπικό και δεν λείπει.

Αυτό το πράγμα, συνέχισε, προσβάλλει το Σύνταγμα και θα πρέπει να υπάρξουν κοινές προσφυγές από τα οκτώ θιγόμενα Πανεπιστήμια ακριβώς γι’ αυτό το θέμα, καθώς και το θέμα της προσβαλλόμενης αυτοδιοίκησης των Πανεπιστημίων και επίσης θα υπάρξουν και ασφαλιστικά μέτρα, προκειμένου να μην προχωρήσει καμία διαθεσιμότητα στα Πανεπιστήμια.

Keywords
Τυχαία Θέματα