Α. Τσίπρας: «Παραμύθι με ενδιαφέροντα δράκο η έξοδος από το ευρώ»

Μιλώντας για την ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη ο Αλέξης Τσίπρας την χαρακτήρισε «ωραίο παραμύθι με ενδιαφέροντα δράκο» και τόνισε ότι δεν αποτελεί στόχος ή επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ κάτι τέτοιο.

«Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να φύγει από το ευρώ

γιατί θα καταστραφούμε. Είπε αυτό που φωνάζουμε ότι δεν μπορεί να φύγει μια χώρα από το ευρώ. Αυτό που κατανοούν φοιτητές στα πρώτα έτη των σπουδών τους δεν μπορούμε να το καταλάβουμε; Υφίσταται θέμα ευρώ αν θα διατηρηθεί ως νόμισμα, όχι αν η Ελλάδα θα είναι μέσα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη «λίστα Λαγκάρντ» σχολίασε ότι «εγώ με το 27% δεν γνωρίζω ποιοι είναι στη λίστα, όμως το γνωρίζει το ΠΑΣΟΚ εδώ και δύο χρόνια και τώρα το έμαθε και ολόκληρη η κυβέρνηση».

Απαντώντας σε ερώτηση για τη φορολόγηση των πλουσίων υπογράμμισε: «Θα δημεύσουμε περιουσίες σε όσους έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό παρανόμως και κερδοσκοπούν», ενώ για το μνημόνιο σχολίασε: «Το μνημόνιο; Ποιο μνημόνιο; Δεν υπάρχει μνημόνιο για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Το μνημόνιο θα καταργηθεί».

Μιλώντας για την Άγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι «Είμαι έτοιμος να κάτσω στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης ακόμη και με τον μεγαλύτερο εχθρό μου. Δεν θα κάνω όμως δηλώσεις μετάνοιας. Όταν κάτσω απέναντι στη Μέρκελ θα ξέρει ότι δεν ήμουν στις λίστες της Siemens, ούτε στα μπλοκάκια του Χριστοφοράκου».

 

Keywords
Τυχαία Θέματα