Αδ. Γεωργιάδης: Θα κάνω τις μεταρρυθμίσεις πιο γρήγορα από την τρόικα

«Θα κάνω τις μεταρρυθμίσεις πιο γρήγορα από την τρόικα. Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Mιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, επανέλαβε πως «δεν θα υπάρξουν απολύσεις», ενώ σημείωσε: «Η μεταρρύθμιση δεν γίνεται λόγω μνημονίου, είναι η εφαρμογή προειλημμένων αποφάσεων που σε άλλες χώρες έγιναν πριν 20 χρόνια και εδώ δεν γινόντουσαν για πολιτικούς λόγους. Γίνεται για να έχουμε καλύτερες παροχές υγείας, δεν είναι επιταγή της τρόικας».

Παράλληλα, αναφερόμενος στους πλειστηριασμούς, ο υπουργός Υγείας δήλωσε πως είναι «υπέρ της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών, με κοινωνικά όμως κριτήρια». Ξεκαθάρισε, πως «η άρση της απαγόρευσης είναι αναγκαία, καθώς υπάρχει κίνδυνος να σκάσει η φούσκα των ακινήτων».

«Όσο διαρκεί η απαγόρευση δεν θα προχωρήσει η οικοδομή στην Ελλάδα. Όσο διαρκεί η ολοσχερή απαγόρευση φουσκώνει η φούσκα των ακινήτων. Σταματώντας τους πλειστηριασμούς φουσκώνει ένα μέγεθος, δεν πληρώνουν γιατί βολεύονται από τον νόμο. Όσοι δεν έχουν χρήματα θα προστατευτούν. Εάν σκάσει η φούσκα, όσο υπάρχει προστασία από τους πλειστηριασμούς, τόσο οι τράπεζες δεν θα δίνουν στεγαστικά δάνεια. Θα καταρρεύσει η αγορά των ακινήτων. Την καθ ολοκληρίαν απαγόρευση όποιος την υπερασπίζεται με πάθος θα αναλάβει την ιστορική ευθύνη», ανέφερε με νόημα ο υπουργός Υγείας.

«Να γίνει σε όσους έχουν βίλες, σε όσους έχουν χρήματα. Πρέπει να βρούμε τη μέση οδό. Θα προστατεύσουμε τους φτωχούς και τους αδυνάτους», συμπλήρωσε.

Επιπλέον, ο κ. Γεωργιάδης δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί στα όσα εκτυλίχθηκαν στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας τονίζοντας πως «το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης είναι μεγάλο πρόβλημα και είμαστε στην πρώτη γραμμή της μάχης λόγω της γεωγραφικής μας θέσης. Δίνουμε μάχη για αναδείξουμε το ζήτημα στην Ευρώπη».

«Πρέπει να γίνει σαφές πως πλέον στην Ελλάδα δεν είναι ευπρόσδεκτοι. Δεν χρειάζεται να διαμαρτύρονται, χρειάζεται να μας πούμε από που είναι, να τους βγάλουμε εισιτήρια και να γυρίσουν στην πατρίδα τους. Εάν δεν θέλουν να γυρίσουν θα μείνουν για πάντα εκεί. Δεν θα γίνει η χώρα μας ξέφραγο αμπέλι», είπε ο κ. Γεωργιάδης, αν και ξεκαθάρισε πως «η κυβέρνηση λυπάται τους λαθρομετανάστες».

«Προφανώς για να προτιμούν να μένουν στην Αμυγδαλέζα σημαίνει πως είναι καλύτερα από εκεί που είχαν φύγει. Όμως δεν χωράει άλλους λαθρομετανάστες η χώρα», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος στη συνέχεια επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και στη Χρυσή Αυγή, λέγοντας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή πρωτοστατούν στη μάχη για να καταργηθούν τα κέντρα φιλοξενίας λαθρομεταναστών για δικούς τους ιδιοτελείς πολιτικούς σκοπούς. Οι ανακοινώσεις τους είναι ίδιες. Η μόνη διαφορά είναι πως ο ένας λέει να νομιμοποιηθούν και οι άλλοι να απελαθούν, στην ουσία όμως οι ανακοινώσεις τους είναι ίδιες».

Keywords
Τυχαία Θέματα