ΑΕΚ – Άρης: Ο Βίντα λύτρωσε την Ένωση

Γράφει ο Κωνσταντίνος ΚαραμάνογλουΤελειόφοιτος Sport Management

Χθες (5/12) η ΑΕΚ υποδέχτηκε τον Άρη για την 13η αγωνιστική της Super League στην OPAP Arena στην Νέα Φιλαδέλφεια. Ο δικέφαλος συνεχίζει το σερί νικών απέναντι στην

ομάδα της Θεσσαλονίκης. Χθες το βράδυ η Ένωση νίκησε με σκορ 1-0 και έτσι πέρασε μπροστά από τον Ολυμπιακό.

Βαθμολογία

Η Ένωση με την νίκη στην Φιλαδέλφεια, έφτασε στην 2η θέση με 30 βαθμούς πάνω από τον ΠΑΟΚ (όπου νίκη χθες την Λαμία) με 29 βαθμούς και κάτω από τον Παναθηναϊκό με 31 βαθμούς, ενώ ο Άρης στην 5η θέση πάνω από τον Αστέρα Τρίπολης με 17 βαθμούς και κάτω από τον Ολυμπιακό με 28 βαθμούς.

Ο αγώνας

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με τους Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Πινέδα, Ελίασον (64′ Άμραμπατ), Γκατσίνοβιτς (78′ Ζίνι), Μάνταλος (64′ Πισάρο), Τσούμπερ (64′ Πόνσε) για την ΑΕΚ.

Ο Άρης με την σειρά του ξεκίνησε με τους Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Μοντόγια, Ζουλ, Νταρίντα (81′ Μενέντεθ), Τζούρασεκ (63′ Πάρδο), Παναγίδης (59′ λ. τρ. Μόμπεργκ-Κάρλσον), Σουλεϊμάνοφ (81′ Σαμόρα), Μορόν.

1ο μέρος

Πρώτος στο ματς απείλησε ο Άρης στο 7ο λεπτό, όταν ο Οντουμπάτζο έφυγε στην πλάτη του Γκατσίνοβιτς και έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Τρία λεπτά μετά ο Μάνταλος ξεκλείδωσε με μια υπέροχη μπαλιά την άμυνα του Άρη, ο Σιντιμπέ έκανε το γύρισμα προς τον Γκατσίνοβιτς, αλλά ο Οντουμπάτζο τον πρόλαβε και παραχώρησε κόρνερ. Στο 18ο λεπτό η ΑΕΚ έχασε την πρώτη της καλή στιγμή στο ματς. Ο Τσούμπερ έμεινε όρθιος από το τζαρτζάρισμα του Φαμπιάνο και έδωσε στον Πινέδα, αυτός από κοντά έστειλε την μπάλα προς την εστία, αλλά ο Μπράμπετς με ευκαίρια επέμβαση απομάκρυνε σε κόρνερ.

Ο Άρης δημιούργησε κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις για ένα πεντάλεπτο με το πλασέ του Σουλεϊμάνοφ να περνάει άουτ, ενώ λίγα λεπτά μετά το επικίνδυνο γύρισμα του Οντουμπάτζο μέσα από την περιοχή πέρασε ανεκμετάλλευτο. Έπειτα ακολούθησε το ωραίο σουτ του Μάνταλου εκτός περιοχής ήταν η πιο αξιοσημείωτη φάση στο ματς, όμως ο Κουέστα και το δοκάρι του στέρησαν το γκολ. Η τελευταία καλή στιγμή στο ματς ήταν στο 44ο λεπτό. Ο Οντουμπάτζο με ωραία κίνηση απέφυγε τον Γκατσίνοβιτς και γύρισε την μπάλα στον Μορόν, αλλά ο Ισπανός φορ από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα αρκετά άουτ. Ο Άρης σε γενικές γραμμές απείλησε περισσότερο στο πρώτο μέρος αλλά και στα τελευταία λεπτά στην προσπάθειά του να βρει το γκολ της ισοφάρισης, δίχως όμως αποτέλεσμα.

2ο μέρος

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα ήταν πιο αργός, όμως η ΑΕΚ κατάφερε να βρει το γκολ που έψαχνε με την εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου και την κεφαλιά του Βίντα στο 59ο λεπτό. Ο Πόνσε, λιγό μετά την είσοδό του στο παιχνίδι, εκτέλεσε δύο φορές μέσα σε ένα λεπτό όμως ο Κουέστα τον σταμάτησε όταν χρειάστηκε. Η πρώτη τελική του Άρη στο δεύτερο μέρος ήταν το σουτ του Οντουμπάτζο μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε έξω. Οι κίτρινοι είχαν τελικές και με τους Μόμπεργκ-Κάρλσον και Σαμόρα, αλλά δεν κατάφεραν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης με το 1-0 να μένει μέχρι το τέλος.

Το ξέσπασμα του Ματίας Αλμέιδα

Η ΑΕΚ βρήκε γκολ νίκης επί του Άρη μετά από την εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου και η κεφαλιά του Βίντα που έκανε το 1-0, καθώς ο προπονητής της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα, πανηγύρισε έξαλλα το τέρμα του Κροάτη στόπερ. Ο Αργεντινός τεχνικός σηκώθηκε από τη θέση του και με χαρακτηριστικές κινήσεις με τις γροθιές του αλλά και με μια κραυγή έβγαλε όλη την ένταση που είχε εκείνη την ώρα.

Ο άλλος αγώνας:

ΠΑΟΚ – Λαμία (3-0)

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΑΕΚ – Άρης, Βίντα, Ένωση,aek – aris, vinta, enosi