Αφγανιστάν: εκτελέστηκε γυναίκα για μοιχεία

Στη δημοσιότητα δόθηκε ένα βίντεο στο οποίο απεικονίζεται η εκτέλεση μιας γυναίκας με καλάσνικοφ, που κατηγορείται για μοιχεία σε ένα χωριό 100 χιλιόμετρα από την Καμπούλ και το οποίο εντείνει τη διαμάχη για την πρόοδο των δικαιωμάτων των γυναικών στο Αφγανιστάν μετά από δέκα χρόνια διεθνούς παρουσίας.

Στο σοκαριστικό βίντεο παρουσιάζονται πολλές δεκάδες άνδρες καθισμένοι στο πάτωμα, και βλέπουν το περίγραμμα μιας γυναίκας που καλύπτεται με ένα γκρι πέπλο και η οποία έχει γυρισμένη την πλάτη της και ακούει την

ετυμηγορία της.

«Αυτή η γυναίκα, κόρη του Σαρ Γκιουλ, αδελφή και σύζυγος του Μουσταφά Τζούμα Χαν, διέφυγε με τον Ζεμεράι. Δεν έχει εμφανιστεί στο χωριό για ένα περίπου μήνα», ακούγεται να λέει ο «δικαστής», και στη συνέχεια την καταδικάζει ως ένοχη για μοιχεία, λίγο πριν την εκτελέσουν με μία σφαίρα στο κεφάλι.

Το αφγανικό υπουργείο Εσωτερικών «καταδίκασε έντονα» την πράξη ως αντι-ισλαμική και απάνθρωπη που διαπράχθηκε από «επαγγελματίες δολοφόνους».

Το εν λόγω βίντεο δημοσιοποιήθηκε μόλις λίγες ώρες μετά από τη διεθνή διάσκεψη δωρητών στο Τόκιο, για το Αφγανιστάν, όπου κλήθηκαν οι αφγανικές αρχές να βελτιώσουν τα δικαιώματα των γυναικών προκειμένου να λάβουν οικονομική ενίσχύση ύψους 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το 2015.

πηγή: kathimerini.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα