Αφοπλισμοί ενόπλων εν μέση οδώ

Επιχειρήσεις αφοπλισμού ατόμων που κυκλοφορούν οπλισμένα με πιστόλια, από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ, απέφερε την κατάσχεση πέντε όπλων και τη σύλληψη των αντίστοιχων κατόχων τους. Οι συλλήψεις και κατασχέσεις πιστολιών και σφαιρών, έλαβαν χώρα τις τελευταίες ημέρες, σε Νέα Σμύρνη, Κυψέλη, Αγιο Παντελεήμονα, Αχαρνές και Καμίνια.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στην περιοχή της

Νέας Σμύρνης, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, συνελήφθη 27χρονος ημεδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Ειδικότερα, αναφέρει η Αστυνομία, ανωτέρω αστυνομικοί, στο πλαίσιο της περιπολίας τους, διενήργησαν έλεγχο σε αναβάτη μοτοσυκλέτας και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι με φυσίγγιο στη θαλάμη, γεμιστήρα με 6 φυσίγγια και αναδιπλούμενο μαχαίρι. Στο κέντρο της Αθήνας, συνελήφθη από τους δικυκλιστές αστυνομικούς 47χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος κι αυτός, για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Οι αστυνομικοί, κατά την περιπολία τους στην περιοχή της Κυψέλης, διενήργησαν έλεγχο στον ανωτέρω, την κίνηση του οποίου έκριναν ύποπτη.

Στο πλαίσιο του ελέγχου βρέθηκε στο μπουφάν του, εντός σακούλας και κατασχέθηκε περίστροφο. Ελάχιστα 24ωρα πριν, είδε συλληφθεί, ξημερώματα, στην περιοχή του Άγιου Παντελεήμονα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. άλλος, 27χρονος αλλοδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

«Ειδικότερα», επισημαίνει η ΕΛ.ΑΣ «ανωτέρω αστυνομικοί, στο πλαίσιο της περιπολίας τους έκριναν ύποπτο τον 27χρονο και τον κάλεσαν σε έλεγχο. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε πιστόλι και γεμιστήρας με -5- φυσίγγια». Επίσης πρώτες πρωινές ώρες από άλλη ομάδα δικυκλιστών, στην περιοχή των Αχαρνών, συνελήφθη κι άλλος 37χρονος αλλοδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. «Ειδικότερα ο κατηγορούμενος», πληροφορεί η ΕΛ.ΑΣ «στη θέα τον αστυνομικών που τον κάλεσαν σε έλεγχο απέρριψε πιστόλι με γεμιστήρα που περιείχε 3 φυσίγγια». Τέλος, μέρα μεσημέρι, στην περιοχή των Καμινίων, συνελήφθη 53χρονος ημεδαπός.

Όπλο, κατσαβίδι, κουκούλα

Οι αστυνομικοί πάνω στις μοτοσικλέτες, στο πλαίσιο της περιπολίας τους, έκριναν ύποπτο τον 53χρονο και τον κάλεσαν σε έλεγχο. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε πιστόλι, γεμιστήρας, μαχαίρι, κατσαβίδι και κουκούλα τύπου full face». Σημειώνεται ότι για όλες τις υποθέσεις κατάσχεσης των πιστολιών ακολουθήθηκε η αποστολή τους στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, προκειμένου να εξεταστούν για την περίπτωση που έχουν χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αφοπλισμοί,afoplismoi