Αυστραλία: Δημόσια απολογία των δύο παρουσιαστών της «βασιλικής» φάρσας

Σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στη βρετανική και αυσταλιανή κοινωνία, μετά την «αθώα» τηλεφωνική φάρσα των παρουσιαστών ραδιοφωνικής εκπομπής του αυστραλιανού 2Day FM, που οδήγησε μία νοσοκόμα στην αυτοκτονία.

Την περασμένη εβδομάδα συγκεκριμένα, οι δύο παρουσιαστές τηλεφώνησαν στο λονδρέζικο νοσοκομείο Βασιλιάς Εδουάρδος 7ος όπου νοσηλευόταν η Κέιτ Μίντλετον, σύζυγος του πρίγκιπα Ουίλιαμ, και προσποιούμενοι τη βασίλισσα και τον πρίγκιπα Κάρολο ζήτησαν πληροφορίες από μία νοσηλεύτρια για την κατάσταση της υγείας της .

Τρεις

ημέρες αργότερα, η 46χρονη νοσηλεύτρια Τζακίνθα Σαλντάνχα, που είχε απαντήσει στην κλήση τους, έβαλε τέλος στη ζωή της, με το βρετανικό Τύπο να καθιστά υπεύθυνους τους δύο παρουσιαστές.

«Δεν σταματώ να τη σκέφτομαι», δήλωσε συγκλονισμένη η Μελ Γκρέιγκ. «Η πρώτη μου ερώτηση ήταν αν είχε παιδιά. Ελπίζω να είναι καλά», είπε στην πρώτη  της τηλεοπτική συνέντευξη μαζί με τον συμπαρουσιαστή της Μάικλ Κρίστιαν .

Οι παρουσιαστές δήλωσαν πως οι  «τηλεφωνικές φάρσες γίνονται επί χρόνια. Είναι μια ρουτίνα για εμάς, δεν περιμέναμε μια « αθώα » φάρσα να έχει αυτή την τραγική κατάληξη».

Ο αυστραλιανός ραδιοφωνικός σταθμός, από την πλευρά του, διευκρίνισε ότι προσπάθησε επανειλημμένα, να έρθει σε επικοινωνία με το λονδρέζικο νοσοκομείο, προκειμένου να συζητήσει για την ηχογράφηση αυτή πριν από τη μετάδοσή της.

«Είναι αλήθεια ότι προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με αυτούς τους ανθρώπους πολλές φορές», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Southern Cross Austereo, του ομίλου στον οποίο ανήκει ο σταθμός του Σίδνεϊ 2Day FM.

Keywords
Τυχαία Θέματα