Αγάπη για το βουνό και το δάσος, η απάντηση στην εγκληματική αμέλεια

Όλες αυτές τις μέρες, που οι θερμοκρασίες αγγίζουν τον καύσωνα και οι περισσότεροι τρέχουν στις παραλίες, κάποιοι άνθρωποι μοχθούν, κάτω από τον καυτό ήλιο, για να υλοποιήσουν ένα έργο που ξεκίνησε πριν τρία χρόνια.

Ποτίζουν, αποψιλώνουν ξερά χόρτα, φροντίζουν τα δενδρύλλια. Κάνουν όσα μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι για να αντιστρέψουν την καταστροφή που άνθρωποι προκάλεσαν.

Ποτίζουν, αποψιλώνουν ξερά χόρτα, φροντίζουν τα δενδρύλλια. Κάνουν όσα μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι για να αντιστρέψουν την καταστροφή που άνθρωποι προκάλεσαν.

Τα αποτελέσματα των αναδασώσεων σε τμήματα

του Νοτίου Υμηττού, στη Γλυφάδα, είναι ξεκάθαρα. Όπου έγινε σωστή και συστηματική δουλειά το βουνό πρασίνισε. Αυτό μπορεί να είναι το τελευταίο πότισμα για τα δενδρύλλια ηλικίας τριών ετών. Μπορεί και όχι. Υπάρχουν άνθρωποι που θα συνεχίσουν να είναι εδώ, να τα φροντίζουν, αν και όποτε χρειαστεί.

Πρέπει να σοβαρευτούμε, να δουλέψουμε μεθοδικά και να συμβάλλουμε όλοι γιατί τότε θα καταφέρουμε πολλά. Κυρίως όμως, πρέπει να ανατρέψουμε μια παγιωμένη νοοτροπία που θέλει τα έργα να είναι «βιτρίνας» και τις εθελοντικές προσπάθειες να είναι καταδικασμένες στην αποτυχία. Οι φωτογραφίες -ευτυχώς- λένε άλλα…

Η Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού δραστηριοποιείται στους τομείς της δασοπροστασίας με δράσεις πυροφύλαξης, αναδασώσεων, αποτροπής λαθροθηρίας και λαθροϋλοτομίας καθώς και στην ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με ζητήματα προστασίας του νοτίου Υμηττού και γνωριμίας με το φυσικό του περιβάλλον. Η Ε.Δ.Ν.Υ. δραστηριοποιείται και στη δασοπυρόσβεση, παρ’ όλα αυτά κύριο μέλημά είναι η πρόληψη εκδήλωσης πυρκαγιάς και προς αυτό τον σκοπό επικεντρώνονται οι προσπάθειές καθώς η πρόληψη είναι ευκολότερη και πιο αποτελεσματική συγκριτικά με την καταστολή, ενώ οι εθελοντές δεν είναι επαγγελματίες πυροσβέστες.

http://www.edny.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα