Αγνοούσε τη «λίστα Λαγκάρντ» ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ

Ένα ακόμα… περίεργο επεισόδιο ήρθε να προστεθεί στην υπόθεση της περιβόητης «λίστας Λαγκάρντ» που κυκλοφορούσε εν κρυπτώ σε αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών και του ΣΔΟΕ. Ο νυν επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Στέλιος Στασινόπουλος, δήλωσε σχετικά με το πώς έφτασε τελικά η λίστα στα χέρια του: 

«Εγώ δεν την ήξερα τη λίστα Λαγκάρντ», δήλωσε ο κ. Στασινόπουλος και συμπλήρωσε: «Έκανα σύσκεψη με τους διευθυντές μου και τους ρώτησα αν έχουν

ακούσει για τη λίστα Λαγκαρντ και μου είπαν όχι. Την ώρα που γινόταν η σύσκεψη ήρθε ο κ.  Δημήτρης Κανελλόπουλος, διευθυντής οργάνωσης του πρωθυπουργικού γραφείου, και μου έδωσε διαβιβαστικό με φάκελο. Το παρέλαβα επίσημα και τον ρώτησα τι είναι αυτό. Δεν γνώριζε! Ήταν ένα φλασακι διπλωμένο σε μια κόλλα χαρτί. Από το μυαλό μου πέρασαν πολλά!.

»Το διαβιβαστικό έγραφε “προς ειδικό γραμματέα ΣΔΟΕ. Σας αποστέλλουμε προσωπικό φάκελο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για τα καθ ημάς…”. Αμέσως το κλειδώνω στο γραφείο μου και πηγαίνω στον κάτω όροφο, που ήταν ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Γρηγόρης Πεπόνης. Του είπα τι έγινε και μου είπε να μου παραδώσετε αμέσως το περιεχόμενο. Στη συνέχεια πήγα στον Αρειο Πάγο που είχα προγραμματισμένο ραντεβού, όφειλα να του περιγράψω και τι έχει γίνει.

»Αυτή η λίστα δεν έχει συνταχθεί από το ΣΔΟΕ, δεν έχει πάρει μορφή δημοσίου εγγράφου, δεν έχω υπογράψει ποτέ τέτοια λίστα, πρόκειται για διάσπαρτα στοιχεία από τις περιφερειακές διευθύνσεις…»

 

Keywords
Τυχαία Θέματα