Αιχμαλώτισαν Σύρους αξιωματικούς στο Χαλέπι

Κορυφώνονται οι μάχες στη Συριά και σύμφωνα με ανακοίνωση του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αντάρτες αιχμαλώτισαν τουλάχιστον 100 Σύρους αξιωματικούς, στρατιώτες και πολιτοφύλακες αυτή την εβδομάδα στην πόλη Χαλέπι. Ορισμένοι από τους κρατούμενους έχουν μώλωπες στα πρόσωπά τους και πρηξίματα γύρω από τα μάτια.
Σύμφωνα με έναν αντάρτη οι κρατούμενοι είναι ασφαλείς και μετακινήθηκαν σε μια περιοχή εκτός του Χαλεπιού. «Ορισμένοι συνελήφθησαν στο αστυνομικό τμήμα της Σάαρ και άλλοι παραδόθηκαν»,

είπε. «Ζουν ακόμα, θα μείνουν μαζί μας ώσπου να πέσει το καθεστώς και μετά θα δικαστούν, καθένας τους θα πάρει αυτό που του αξίζει».
Στο μεταξύ, το Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων ανέφερε πως αντάρτες συνέλαβαν επίσης 50 στρατιωτικούς, ανάμεσά τους 14 αξιωματικούς, στην Μάαρετ αλ Νούμαν, στην επαρχία Ιντλίμπ, «έπειτα από 12 ώρες συγκρούσεων», και αφού «κατέστρεψαν μια θέση του στρατού».
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν από το Λονδίνο, όπου βρέθηκε για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, κάλεσε τη συριακή κυβέρνηση να σταματήσει την επίθεσή της στο Χαλέπι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, και εξέφρασε βαθιά ανησυχία για τις πληροφορίες σχετικά με την ενδεχόμενη χρήση χημικών όπλων από τη Συρία αν δεχθεί επίθεση από ξένες δυνάμεις.
«Αξιώνω οι συριακές αρχές να δηλώσουν κατηγορηματικά ότι δεν θα χρησιμοποιήσουν χημικά ή άλλα όπλα μαζικής καταστροφής υπό οποιεσδήποτε συνθήκες», πρόσθεσε ο ΓΓ του ΟΗΕ κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Χέιγκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα