Αιγύπτιος βουλευτής θέλει να επαναφέρει την κλειτοριδεκτομή

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Τον ακρωτηριασμό των εξωτερικών γεννητικών οργάνων τους θα πρέπει να υφίστανται οι γυναίκες στην Αίγυπτο, προκειμένου να “μειώσουν τις σεξουαλικές τους επιθυμίες και να ταιριάζουν με τους “σεξουαλικά αδύναμους” άνδρες της χώρας, σύμφωνα με τον βουλευτή της χώρας Elhamy Agina.

Oι δηλώσεις του βουλευτή έρχονται μόλις μερικές μέρες αφού η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να επιβάλει σκληρότερες ποινές σε όσους προχωρούν σε κλειτοριδεκτομές.

Για τον Agina, αυτού

του είδους οι επεμβάσεις είναι ο μόνος τρόπος για να υπάρξει ισότητα μεταξύ των ανδρών και των γυναικών, καθώς, όπως είπε: “Ο ανδρικός πληθυσμός υποφέρει από σεξουαλική αδυναμία, το οποίο αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η Αίγυπτος είναι από τους μεγαλύτερους καταναλωτές σεξουαλικών βοηθημάτων. Αν σταματήσουμε τις κλειτοριδεκτομές, θα χρειαστούμε δυνατότερους άνδρες, τους οποίους δεν διαθέτουμε.”

Υπογράμμισε επίσης ότι και για τις γυναίκες είναι καλύτερα να υφίστανται αυτή τη διαδικασία καθώς “μειώνει την σεξουαλική όρεξή τους” και οι γυναίκες πρέπει να “στέκονται δίπλα στους άνδρες τους”, ώστε να ζουν σε αρμονία.

Μία βάρβαρη παράδοση

Η τελετουργική διαδικασία που χρονολογείται χιλιάδες χρόνια στο παρελθόν, είναι ακόμη διαδεδομένη στην Αίγυπτο, παρά το γεγονός ότι κρίθηκε παράνομη το 2008. Παρά το γεγονός αυτό, όμως, χιλιάδες κλειτοριδεκτομές πραγματοποιούνται στην Αίγυπτο, συνήθως σε άκρως ανθυγιεινές συνθήκες. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας, 9 στις 10 γυναίκες ηλικίας 15 έως 49 ετών έχουν υποστεί αυτή τη διαδικασία, κατά κύριο λόγο γυναίκες από από αγροτικές περιοχές και με χαμηλό εκπαιδευτικό επίπεδο.

Το άρθρο Αιγύπτιος βουλευτής θέλει να επαναφέρει την κλειτοριδεκτομή εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα