Αισιοδοξία Ρεν - Στουρνάρα - Τόμσεν για συμφωνία

Οι διαβουλεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα «βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία», λέει από την πλευρά της και η Κομισιόν, διά του Όλι Ρεν, λέγοντας πως η «μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της Αθήνας»

Ο Γ. Στουρνάρα, μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τους επικεφαλής της τρόικας δήλωσε «Αισιοδοξώ ότι αύριο το βράδυ θα έχουμε συμφωνία»,

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ,

Πολ Τόμσεν, αναφέροντας ότι «είχαμε πολύ σημαντική πρόοδο. Ελπίζω να καταλήξουμε αύριο πριν από το Eurogroup».

Κορυφαία στελέχη του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι παραμένουν ακόμη «ανοικτά» ζητήματα, τα οποία θα συζητηθούν αύριο το πρωί στο Euro Working Group, προκειμένου, στη συνέχεια, στο Eurogroup, να παρουσιαστούν, έστω και στην αρχική μορφή τους, τα δύο κείμενα του επικαιροποιημένου Μνημονίου (MoU και MEFP) και να ληφθεί η «πολιτική απόφαση» για την έγκριση της δόσης των 8,1 δισ. ευρώ.

Ποια ζητήματα «κλείδωσαν» στη συνάντηση

Τρία από τα ζητήματα που ήταν στον αέρα «κλείδωσαν» στη σημερινή συνάντηση Στουρνάρα -Τρόικα.
Δεν θα εφαρμοστεί η εισφορά του 0,2% στο τζίρο των επιχειρήσεων Δεν θα υπάρξει περαιτέρω μείωση ούτε στις συντάξεις των αποστράτων, ούτε στους μισθούς των εν ενεργεία στρατιωτικών Ο ενιαίος φόρος θα εισπράττεται από τις Εφορίες και η καταβολή από το Φεβρουάριο του 2014

Ανοιχτή η συζήτηση για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση

Κατά τη σημερινή συνάντηση συζητήθηκε χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια θετική ή αρνητική εξέλιξη στο ζήτημα της πιλοτικής μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, από το 23% στο 13%.

Keywords
Τυχαία Θέματα