Ακριβοπούλου – Καψώχας ΣΥΡΙΖΑ: Στη Βουλή το δίδυμο που έδινε… ρεσιτάλ στην ΕΡΤ

Αίσθηση προκαλεί η επιστροφή, αυτή τη φορά στο Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, του πρώην τηλεοπτικού διδύμου που διόρισε η προηγούμενη κυβέρνηση στην ΕΡΤ, δηλαδή των δημοσιογράφων Σωτήρη Καψώχα και Κατερίνας Ακριβοπούλου. Οι δύο τους είχαν βρεθεί ουκ ολίγες φορές στα “μαχαίρια” με τη ΝΔ

επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ λόγω των ειρωνικών και των προσβλητικών αναφορών στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι δύο δημοσιογράφοι, μάλιστα, επισκέφθηκαν χθες (31/3) τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες και τους ενημέρωσαν για τα νέα τους καθήκοντα. Επομένως δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο ψέμα. Από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ακόμη εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση.

Δείτε ακόμη: “Το χαμόγελο Τσίπρα, όταν μιλάει για διασωληνωμένους, τα λέει όλα”

Υπενθυμίζεται ότι η Κατερίνα Ακριβοπούλου και ο Σωτήρης Καψώχας, ως παρουσιαστές στην ΕΡΤ, είχαν δεχθεί πυρά ακόμη και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως του Ευκλείδη Τσακαλώτου, για την προπαγανδιστική τακτική τους μέσω της ΕΡΤ. Όταν αποχώρησαν από τη δημόσια τηλεόραση άφησαν αιχμές κατά της νέας κυβέρνησης, ενώ ο Σ. Καψώχας είχε προκαλέσει σάλο με μια χυδαία ανάρτησή του. Ας θυμηθούμε ξανά δύο παρεμβάσεις των δύο “μαχητικών” δημοσιογράφων

Όταν ο Καψώχας αποκαλούσε “φασίστα” τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως δημοσιογράφος της ΕΡΤΑπίστευτη Ακριβοπούλου στην ΕΡΤ: “Όσο θέλει θα μιλήσει ο Πολάκης”Ακριβοπούλου: Πώς είχε υποδεχθεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ως γνωστόν, η δημοσιογράφος είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση της ΝΔ που προ είχε ζητήσει την απομάκρυνσή της από την κρατική τηλεόραση για τις «υβριστικές και χλευαστικές επιθέσεις» κατά του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη. Στην εκπομπή που παρουσίαζε «Δεύτερη Ματιά» επέλεξε ένα «μουσικό χαλί» να συνοδεύει την ορκωμοσία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, το οποίο ήταν άκρως ειρωνικό. Επρόκειτο για το «Πριγκιπικό βαλς» από τη θρυλική εκπομπή «Εδώ Λιλιπούπολη» του Τρίτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, από το μακρινό 1980.

Η μουσική είναι του Δημήτρη Μαραγκόπουλου και οι στίχοι της Μαριανίνας Κριεζή:

«Αχ, και να ’χα μια πρόσκληση να βρεθώ μια νύχτα κι εγώ
σ’ έναν πύργο κατάφωτο, σ’ ένα πάρτι πριγκιπικό
Κι ένας όμορφος πρίγκιπας με τον πρώτο χτύπο του γκονγκ
να με δει και να πεταχτεί από τη χρυσή του σεζλόνγκ
Πεντάμορφη οπτασία μου, κεντρίζεις τη φαντασία μου
και πάγε φόρα να γίνουμε ζευγάρι χορευτικό
Ανοίξαν όλα τα στόματα και στα λαμπρά τα πατώματα
γλιστράμε και φτερουγίζουμε στο βαλς το πριγκιπικό
Τρεις κοντέσες μού ρίχνουνε ροδοπέταλα δροσερά
Μαρκησίες και δούκισσες με κοιτάζουνε φθονερά
Σαν αστέρι λαμποκοπά το λαμέ σου το μπολερό
Πάνω στο καπελίνο σου κυματίζει το άσπρο φτερό
Το φουσκωτό κρινολίνο σου σκορπά θροΐζοντας γύρω σου
το γαλλικό σου το άρωμα λεπτό και διακριτικό
Και όπως στροβιλιζόμαστε με θαυμασμό κοιταζόμαστε
αλήθεια, πόσο ταιριάζουμε στο βαλς το πριγκιπικό!
Αχ, και να ’χα μια πρόσκληση…
Ναι…».

Μάλιστα η Κατερίνα Ακριβοπούλου σχολίασε: «Δεν είναι το βαλς του αποχαιρετισμού, είναι το βαλς του χαιρετισμού με τη σκωπτική δεύτερη ματιά του Νίκου Σούλη», αναφερόμενη στον σκηνοθέτη της εκπομπής. Ο ίδιος ο Νίκος Σούλης πάντως με αναρτήσεις του στα social media έσπευσε να επικρίνει με οργή και αιχμηρές εκφράσεις κάποιες από τις πρώτες αποφάσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Από την άλλη, ο δημοσιογράφος Σωτήρης Καψώχας εξαπέλυσε άηθες υβρεολόγιο κατά της κυβέρνησης, με αφορμή την κρίση του κορωνοϊού. Ο κ. Καψώχας, καταφέρθηκε την περασμένη χρονιά εναντίον του πρωθυπουργού, με γλώσσα στα όρια του χυδαίου.

Ακριβοπούλου για μνημόνια πριν και μετά τον ΣΥΡΙΖΑΤι έγραψε ο Σωτήρης Καψώχας στο facebook:

Εμείς μένουμε σπίτι και η κυβέρνηση κάνει πάρτι. Μειώνει μισθούς και αποδοχές, ελαστικοποιει την αγορά εργασίας, εξυπηρετεί τους ημέτερους(διπλασιασμός ΜΕΘ ιδιωτών, δώρα 30 εκ.ευρω για τεστ και παραχώρηση κλειστών κέντρων προσφύγων σε συγγενείς και κολλητούς ) και προβαρει το νέο αυταρχικό κράτος. Αφού δεν κατάφερε να ιδιωτικοποιήσει την υγεία και τις δημόσιες υπηρεσίες, τώρα ιδιωτικοποιεί προς όφελος της την ατομική ευθύνη , προσδοκώντας ότι η οποία στραβή με τον κορονοιο θα μετατραπεί μέσω των ΜΜΕ σε ένα νέο “εσείς φταίτε”.

Επειδή οι καιροί δεν προσφέρονται για μετωπική αντιπαράθεση και κυρίως γιατί έχω κουραστεί να αντιπαλευω την ηλιθιότητα, η οποία έχει πολλαπλασιαστεί το τελευταίο διάστημα, ένα μόνο έχω να επισημάνω, παραφραζοντας λίγο τον Καραϊσκάκη. Ας τελειώσει πρώτα αυτός ο εφιάλτης και όταν γυρίσω θα τους γαμησω».

Keywords
Τυχαία Θέματα