Αλ. Τσίπρας: Κατάργηση του νόμου Διαμαντοπούλου

Την κατάργηση του νόμου Διαμαντοπούλου για τα Α.Ε.Ι. προτείνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κος Αλέξης Τσίπρας, αποκαλώντας τον «ανενεργό». Παράλληλα, ζητά την έναρξη ενός διαλόγου που θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2013, με τη συμμετοχή της ακαδημαϊκής

κοινότητας.

Ο κος Τσίπρας τόνισε ότι την περίοδο του διαλόγου θα υπάρξει ένα συμφωνημένο μεταβατικό στάδιο, κατά τη διάρκεια του οποίου θα αποκατασταθεί η φοιτητική μέριμνα, οι δημοκρατικοί κανόνες και η λειτουργία των Α.Ε.Ι. και εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του στις τροπολογίες του υπουργού παιδείας λέγοντας ότι επιχειρούν να ‘χρυσώσουν’ το χάπι, κάτι που δεν γίνεται δεκτό.

Αναφέρθηκε στα προβλήματα υποχρηματοδότησης των Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι., που έχουν φθάσει σε σημείο να μην μπορούν πλέον να καλύψουν βασικές ανάγκες, τόνισε το πλήγμα που δέχθηκαν στα οικονομικά τους με το P.S.I., επισήμανε την έλλειψη προσωπικού και αναφερόμενος στην μετανάστευση πολλών πανεπιστημιακών σε χώρες του εξωτερικού έκανε λόγο για «πνευματική γενοκτονία για τη χώρα».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη δήλωση της Α. Διαμαντοπούλου ο κος Τσίπρας είπε ότι η ψήφιση του νόμου ήταν ύβρις για τη δημοκρατία και πρόσθεσε ότι υπήρξε πλήρης αναντιστοιχία μεταξύ των κομμάτων που ψήφισαν τον νόμο αυτόν και της ακαδημαϊκής κοινότητας, που σύσσωμη απέρριψε τον νόμο. Άφησε επίσης να εννοηθεί ότι η μη εκλογή της κ. Διαμαντοπούλου στη βουλή οφείλεται και στον νόμο για την παιδεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα