Αλ. Τσίπρας: Το ελληνικό πρόγραμμα δε βγαίνει

Την πεποίθησή του ότι «το ελληνικό πρόγραμμα δε βγαίνει» επανέλαβε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια ομιλίας του στο Αμβούργο σε συνέδριο της εφημερίδας «Die Zeit» με θέμα «Κατασκήνωση του Μέλλοντος- Έτσι θέλουμε να ζήσουμε», συμπληρώνοντας πως θεωρεί αναπόφευκτο το τρίτο κούρεμα του χρέους και ότι αυτό που πρέπει να συζητείται

είναι «το πώς θα αποφύγουμε το τέταρτο».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ομιλία του στην ενότητα του συνεδρίου«Το μέλλον της Ελλάδας- Το μέλλον της Ευρώπης», επεσήμανε ότι τα προωθούμενα μέτρα είναι πρωτοφανή σε σκληρότητα και «θα βυθίσουν την Ελλάδα σε ακόμα πιο μεγάλη ύφεση και φτώχεια. Και δεν έχουν κανένα αντίδοτο. Ούτε, φυσικά, την επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής κατά δύο έτη. Γιατί δεν αποτελεί αντίδοτο η παράταση στο λάθος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ότι το Μνημόνιο έχει ήδη αποτύχει, κάτι που, παραδέχονται όλοι ιδιωτικά και δημόσια, όπως είπε  «γι' αυτό και δεν μας λένε εφαρμόστε τη λιτότητα γιατί πέτυχε, αλλά γιατί είναι υποχρέωσή σας. Και δεν απέτυχε η λιτότητα επειδή δεν εφαρμόστηκε. Απέτυχε ακριβώς επειδή εφαρμόστηκε. Οι περικοπές των μισθών, των συντάξεων, των κοινωνικών επιδομάτων και δικαιωμάτων έχουν τηρηθεί στο ακέραιο. Και συνεχίζονται».

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε εναντίων όσων «καλλιεργούν ανασφάλεια» σε σχέση με τη θέση της Ελλάδας στο ευρώ εντός και εκτός συνόρων. «Αν μη τι άλλο», είπε πως, «όσοι με ελαφρότητα παίζουν το παιχνίδι με τη φωτιά για το κοινό νόμισμα, αγνοούν τελείως τις κολοσσιαίες πολιτικές και γεωπολιτικές συνέπειες μιας πιθανής εξέλιξης διάλυσης της ευρωζώνης, από το ντόμινο που θα ακολουθήσει την έξοδο μιας χώρας» για να δικαιολογήσει την άποψή του ότι πρόκειται για μία επιλογή επικίνδυνη και αποσταθεροποιητική τόσο για την ίδια τη χώρα όσο και για την Ευρώπη.

 

 

Keywords
Τυχαία Θέματα