Αλέξης Τσίπρας: «Επικίνδυνη» για τη δημοκρατία η κυβέρνηση

Επικίνδυνη για τη δημοκρατία χαρακτήρισε την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τη στάση της απέναντι στους εκπαιδευτικούς, και σημείωσε ότι «πρώτο θυμα Μνημονίου είναι η δημοκρατία».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας το πρωί στον ραδιοσταθμό «στο Κόκκινο», υποστήριξε ότι ο μόνος τρόπος για να υλοποιήσει η τρικομματική την πολιτική της είναι να περιορίσει

τη δημοκρατία.

Η κυβέρνηση, ανέφερε, επιβάλλει μια πολιτική πυγμής και πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να αναστείλει την εφαρμογή των μέτρων και να κάνει διάλογο με τους καθηγηγές.

Μεγαλύτερος κίνδυνος για όλους μας, πρόσθεσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, είναι να επιβληθεί η αντίληψη ότι το μνημονιο δεν αλλάζει, ότι είναι νομοτέλεια, ενώ ερωτηθείς για το τι θα ακολουθήσει την καταγγελία του Μνημονίου, απάντησε ότι «τίποτα δεν θα είναι ίδιο στη χώρα όταν τελειώσει το Μνημόνιο».

Ερωτηθείς για τη σημερινή ομιλία του σε εκδήλωση του ΣΕΒ, είπε ότι η παρουσία του στην εκδήλωση έχει θεσμική σημασία, σημειώνοντας ότι οι διαφορές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΣΕΒ είναι μεγάλες. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ότι υπάρχει και υπό το πρίσμα αυτό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί να μην πάει να μιλήσει -όπως πήγα σε πολλούς ακόμη φορείς, κατέληξε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα