Άλκηστις Πρωτοψάλτη - Ελευθερία Αρβανιτάκη μαζί στη σκηνή σε ένα μελωδικό φθινόπωρο

Βαδίζουμε προς τα τέλη Σεπτεμβρίου, οι «ανοιχτές» συναυλίες ολοκληρώνονται και οι μουσικές σκηνές ετοιμάζονται να φορέσουν τα... καλά τους. Να υποδεχτούν τη νέα σεζόν όσο καλύτερα μπορούν έχοντας φυσικά στο πίσω μέρος του μυαλού τους ότι τα πράγματα εφέτος θα είναι πολύ πιο δύσκολα από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια. Η οικονομική κρίση πλήττει και τον χώρο των ζωντανών εμφανίσεων: από τη στιγμή που το πορτοφόλι σου ελαφραίνει, επιλέγεις με πολύ πιο αυστηρά κριτήρια τι θα δεις και τι θα ακούσεις. Ως εκ τούτου καλλιτέχνες, γραφεία

παραγωγής και ιδιοκτήτες μουσικών σκηνών κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να μην έχουν άδεια τραπέζια στα προγράμματά τους. Για να δούμε τι έχει ανακοινωθεί και κυκλοφορεί ως τώρα, με την υπενθύμιση ότι δεν θα λείψουν οι αλλαγές, οι απαραίτητες προσθέσεις και αφαιρέσεις.


Ενδεχομένως το σχήμα που θα τραβήξει όλα τα φώτα πάνω του είναι το δίδυμο Ελευθερία Αρβανιτάκη - Αλκηστη Πρωτοψάλτη, το οποίο όπως όλα δείχνουν θα εμφανιστεί στο «Διογένης Studio». Πλούσιο το ρεπερτόριο και των δύο ερμηνευτριών, μπορούν να κρατήσουν με άνεση ένα νυχτερινό πρόγραμμα. Αυτό που μένει να δούμε είναι αν και κατά πόσον θα λειτουργήσει ο χώρος, καθώς κουβαλάει μνήμες μιας άλλης αισθητικής, αναφέρει το Βήμα.

- Το «παρών» τον εφετινό χειμώνα θα δώσει επίσης ο Θάνος Μικρούτσικος μαζί με τη Ρίτα Αντωνοπούλου και τον Γιάννη Κότσιρα,ενώ πληροφορίες θέλουν τους Σωκράτη Μάλαμα και Αλκίνοο Ιωαννίδη (όχι μαζί) να εμφανίζονται στην «Ανοδο Πειραιώς».

- Τον Οκτώβριο στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο θα βρίσκεται ο Βασίλης Σκουλάς με μουσική και τραγούδια που φέρνουν το άρωμα της Κρήτης και της παράδοσης. Μαζί του οι Παντελής Θαλασσινός και Γιώτα Νέγκα. Στο Up Stage του Γυάλινου θα εμφανίζονται κάθε Σάββατο από τον Οκτώβριο οι Λένα Αλκαίου, Μαρία Ξενοπούλου και Πένυ Ξενάκη, σε ένα πιο λαϊκό πρόγραμμα.

- Ενδιαφέρον παρουσιάζει - όπως κάθε χρόνο άλλωστε - το πρόγραμμα στον «Σταυρό του Νότου». Επισήμως η σεζόν για το μουσικό στέκι του Νέου Κόσμου ξεκινά αυτή την Παρασκευή με τη House Band και τον Γιώργο Τεντζεράκη ενώ το πρόγραμμα του Οκτωβρίου διαμορφώνεται με τις εμφανίσεις των Δημήτρη Ζερβουδάκη, Μύρωνα Στρατή - Ησαΐα Ματιάμπα, Κίτρινων Ποδηλάτων, Χρήστου Θηβαίου - Μίλτου Πασχαλίδη, Βασίλη Παπακωνσταντίνου και Λεωνίδα Μπαλάφα. Τον Νοέμβριο αναμένονται ο Παύλος Παυλίδης και η Ραλλία Χρηστίδου με τον Γιώργο Καραδήμο ενώ στις αρχές Δεκεμβρίου θα έρθει η σειρά του Νίκου Πορτοκάλογλου.

- Η μουσική σκηνή «Passport» στον Πειραιά κάνει την έκπληξη με τις εμφανίσεις της Δήμητρας Γαλάνη ενώ δεν θα λείψουν και άλλες εκπλήξεις αναλόγου επιπέδου. Περισσότερες λεπτομέρειες τις προσεχείς ημέρες. Τον Οκτώβριο θα εμφανισθούν οι 12ος Πίθηκος, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Δημήτρης Σταρόβας, Ζηνοβία Αρβανιτίδη, Χαΐνηδες, Κωστής Μαραβέγιας, Νατάσα Μποφίλιου. Ακολουθούν οι Γλυκερία, Locomondo, το μουσικό πρόγραμμα της Λίνας Νικολακοπούλου με τίτλο «Τις νύχτες μπαίνεις στα όνειρά μου» (τραγουδούν οι Σοφία Παπάζογλου, Αργυρώ Καπαρού, Σταύρος Σιόλας, Απόστολος Ρίζος), Imam Baildi και Φοίβος Δεληβοριάς.

- Στην Ηλιούπολη, στον «Ρυθμό Stage», θα εμφανιστεί η Ραλλία Χρηστίδου μαζί με καλεσμένους της. Ακολουθεί τον Οκτώβριο ο συνθέτης Γιώργος Καζαντζής. Θα παρουσιάσει τη μουσική και τα τραγούδια του με μια σειρά σημαντικών καλεσμένων, όπως οι Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γιώτα Νέγκα, Μελίνα Κανά, Ανδριάννα Μπάμπαλη, Παντελής Θεοχαρίδης, Κώστας Παυλίδης, Γιάννης Χαρούλης, Λιζέτα Καλημέρη. Οι εμφανίσεις των προσκεκλημένων του θα «σπάσουν» σε τρία Σάββατα. Τον Οκτώβριο, επίσης στον ίδιο χώρο, θα εμφανιστούν η Σοφία Κουρτίδου (σε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει από Ζαμπέτα ως Portishead), η ερμηνεύτρια Βικτώρια Ταγκούλη και ο συνθέτης Χρίστος Θεοδώρου, οι Μπλε, ο Βασίλης Φλώρος, οι Χαΐνηδες και ο Μανώλης Λιδάκης.

Keywords
αρβανιτακη, ελευθερια, φθινοπωρο, σκηνη, κωστής μαραβέγιας, νέα, studio, θεατρο, κρητη, stage, house, passport, πειραιας, πίθηκος, locomondo, portishead, μπλε, σισσυ χρηστιδου, νικος παπαζογλου, μυρωνας στρατης, Καλή Χρονιά, δωρο πασχα 2012, χαρουλης, ελενη, οικονομικη κριση, αδεια, αργυρω, βημα, γλυκερια, μουσικη, ονειρα, προγραμμα, το βημα, τραγουδια, locomondo, αρωμα, βρισκεται, γιαννης χαρουλης, γραφεια, γυαλινο μουσικο θεατρο, δωσει, διδυμο, ιδιο, ηλιουπολη, θαλασσινος, θανος μικρουτσικος, κωστής μαραβέγιας, λαυρεντης μαχαιριτσας, λεπτομερειες, λιδακης, λιζετα καλημερη, μαχαιριτσας, μπλε, μαρια, νατασα μποφιλιου, νεγκα, παπαζογλου, παπακωνσταντινου, παυλος παυλιδης, παυλιδης, πίθηκος, προγραμματα, ραλλια χρηστιδου, ραλλια, ριτα αντωνοπουλου, σαββατο, σεζον, σειρα, σκηνες, σοφια, τι ειναι, τρια, φοιβος, φυσικα, φλωρος, χριστος, μποφιλιου, δημητρης, εμφανισεις, γιωτα, γυαλινο, house, κωστας, παυλος, πληροφοριες, stage, θανος, θεοχαριδης
Τυχαία Θέματα