Αλληλέγγυοι στους προσαχθέντες στις Σκουριές

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στους προσαχθέντες πολίτες με αφορμή την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε πριν μία εβδομάδα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές, πραγματοποίησαν σήμερα από τις 6 το απόγευμα, μπροστά στα αστυνομικά τμήματα του Πολυγύρου και της Ιερισσού, κάτοικοι της Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δύο άτομα προσήχθησαν το πρωί στο πλαίσιο της προανακριτικής διαδικασίας για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές και βρισκόταν στην Ασφάλεια

Πολυγύρου.

Ένας από τους δικηγόρους-υπερασπιστές των κατοίκων της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, ο Βασίλης Τζιμούρτος, ανέφερε ότι στις 6 το πρωί προσήχθη στην Ασφάλεια Πολυγύρου μία 30χρονη, στις 10 προσήχθη και ο σύζυγός της ενώ το μεσημέρι προσήχθη και μία φίλη του ζεύγους που πήγε να τους αναζητήσει. Σύμφωνα με τον κ.Τζιμούρτο, στους δικηγόρους δεν επετράπη να επικοινωνήσουν με τους προσαχθέντες.

«Έχουν καταλύσει κάθε έννοια δημοκρατίας, προσπαθούν να καταλύσουν το ρόλο μας ως δικηγόρων. Ο κόσμος βρίσκεται σε κατάσταση αλλοφροσύνης. Η αστυνομία παραπληροφορεί λέγοντας ότι πρόκειται για απλές προσαγωγές» ανέφερε ο κ. Τζιμούρτος.

Χθες Παρασκευή οι δικηγόροι που υπερασπίζονται τους κατοίκους της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, προέβησαν σε καταγγελίες περί «αστυνομικής αυθαιρεσίας» και «βίας» στην περιοχή στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό των δραστών της εμπρηστικής επίθεσης στις Σκουριές.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, η οποία διεξάγει τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, με ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί ανέφερε: «Οι έρευνες και οι προανακριτικές ενέργειες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στην ευρύτερη περιοχή για την εξιχνίαση της εμπρηστικής επίθεσης από άγνωστους δράστες σε εταιρεία εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, την 17-02-2013, γίνονται στο πλαίσιο της νομιμότητας, με πιστή εφαρμογή των διατάξεων της ποινικής δικονομίας και με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα».

Οι δύο προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι και συγκεντρωμένοι κάτοικοι τους υποδέχτηκαν πραγματοποιώντας αυτοκινητοπομπή για να καλέσουν στην αυριανή διαδήλωση στη Μεγάλη Παναγιά ενώ σε ένδειξη συμπαράστασης θα δώσουν το «παρών» και κάτοικοι της Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα