Αν. Μανιτάκης: «Τιτάνιο έργο η διοικητική μεταρρύθμιση»

Στις προσπάθειες που γίνονται προκειμένου να στεφθούν με επιτυχία, οι μεταρρυθμίσεις στη διοίκηση, αναφέρθηκε ο Αντώνης Μανιτάκης, μιλώντας σε ημερίδα στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Ο υπουργός, Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνισε ότι έχουν γίνει μέχρι σήμερα αρκετά, αλλά «απομένει να γίνουν πάρα πολλά και πολύ δύσκολα ακόμη». «Η διοικητική μεταρρύθμιση είναι ένα τιτάνιο έργο, δεν συντελείται από τη μία μέρα στην άλλη ούτε δια

μαγείας», υπογράμμισε.

Όπως είπε, «η μεταρρυθμιστική διαδικασία είναι διαρκής και ριζώνει ή εμπεδώνεται όταν παράγει σταδιακά τη δική της μεταρρυθμιστική κουλτούρα, όταν γίνεται κτήμα των δημοσίων υπαλλήλων στους οποίους απευθύνεται».

«Από εσάς και μόνον από εσάς εξαρτάται τελικά η επιτυχία της φάσης αυτής της μεταρρύθμισης, που ονομάζεται σχηματικά περιγραφή θέσεων και διαδικασιών. Είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρετε για το καλό του τόπου, που τόσο το έχει ανάγκη, για την τιμή και αξιοπρέπεια του δημοσιοϋπαλληλικού σώματος», επισήμανε απευθυνόμενος προς τα στελέχη της δημόσιας διοίκησης.

Ο υπουργός, ανέλυσε την πορεία της διοικητικής μεταρρύθμισης, επικεντρώνοντας στην προσεχή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που θα συζητήσει τις τελευταίες εκθέσεις αξιολόγησης τριών ακόμη υπουργείων και θα ολοκληρώση την πρώτη φάση. «Ο θεμέλιος λίθος της έχει τοποθετηθεί», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επόμενο στάδιο της μεταρρύθμισης, όπως ανέφερε, θα είναι το πέρασμα από την αξιολόγηση στην υλοποίηση της αναδιάρθρωσης των διοικητικών μονάδων και υπηρεσιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα