Ανάκληση της απαγόρευσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου ζητούν οι εισαγωγείς

Την ανάκληση της απόφασης του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) για την πώληση των νικοτινούχων ουσιών ηλεκτρονικού τσιγάρου μόνο από φαρμακεία ζήτησε την Τετάρτη ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Τσιγάρου (ΣΕΕΗΤ) κ. Δ. Πετρόπουλος.

«Η απόφαση του ΕΟΦ να απαγορεύσει την πώληση υγρών ηλεκτρονικού τσιγάρου που περιέχουν νικοτίνη, κατατάσσοντάς τα στην κατηγορία των φαρμάκων, είναι εντελώς λάθος και σε νομικό και σε δεοντολογικό επίπεδο. Το τι είναι φάρμακο, το αναφέρει η ιδρυτική πράξη του ΕΟΦ, οι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και σχετικές αποφάσεις του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Και καμία από τις διατάξεις αυτές, δεν καταδεικνύει τα προϊόντα αυτά ως φάρμακα», τόνισε ο ίδιος.

Σύμφωνα με αποτελέσματα ερευνών, το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι λιγότερο επιβλαβές για τον οργανισμό από το κανονικό τσιγάρο, όπως δήλωσε ο ΣΕΕΗΤ. «Θωρείται παράδοξο να μην υπάρχουν περιορισμοί στο εμπόριο του κανονικού τσιγάρου και να τίθενται στο ηλεκτρονικό». Ο κ. Πετρόπουλος ζήτησε επίσης να ξεκινήσει άμεσα διαβούλευση υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας, για συνολική ρύθμιση του χώρου του ηλεκτρονικού τσιγάρου, ζητώντας παράλληλα την ελεύθερη κυκλοφορία των προϊόντων μέχρι την ολοκλήρωσή της.

Keywords
Τυχαία Θέματα