Αναστασίου: «Απόλυτη πειθαρχία και φυσική κατάσταση στον Παναθηναϊκό»

Τη φιλοσοφία του για τον νέο Παναθηναϊκό διατύπωσε ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Αναστασίου. Μιλώντας σε τους δημοσιογράφους, μετά την παρουσίαση του, ο κ. Αναστασίου ανέφερε πως στόχος του είναι η ομάδα να είναι γρήγορη, να έχει καλή φυσική κατάσταση αλλά και να υπάρχει μεγάλη πειθαρχία στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Αναστασίου είπε:

«Η φιλοσοφία μας είναι το 4-3-3. Θέλουμε να φτιάξουμε μια ομάδα γρήγορη, επιθετική, κυρίαρχη μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Θα δώσουμε μεγάλο βάρος στη φυσική κατάσταση.

Έβλεπα την ομάδα και καταλάβαινα πως είχε κατεβάσει ταχύτητες, όχι απλά ταχύτητα. Τελείωσε αυτό. Θέλω να είμαστε σε ένα επίπεδο που θα μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα που πρέπει μέσα στο γήπεδο. Να έχουμε ένταση. Να παίζουμε ποδόσφαιρο. Επίσης, όποιος δεν κάνει αυτό που θέλουμε, δεν είναι αυτός που πρέπει, δεν σέβεται τον Παναθηναϊκό, δεν θα έχει θέση στην ομάδα. Απόλυτη πειθαρχία».

Ρόστερ και ανταγωνισμός

«Θα δουλέψω με μικρό και ευέλικτο ρόστερ. Είκοσι ποδοσφαιριστές και τρεις τερματοφύλακες. Θέλω να έχω δύο παίκτες σε κάθε θέση, ώστε ο ανταγωνισμός να είναι πολύ μεγάλος και όλοι να βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα».

Παίκτες με φιλοδοξίες

«Θέλουμε οι ποδοσφαιριστές που θα έρθουν να έχουν φιλοδοξία. Όχι απλά για να κάτσουν σε ένα συμβόλαιο και να επαναπαυτούν. Κοιτάμε παίκτες που βρίσκονται ηλικιακά ανάμεσα σε 23 και 28 χρονών και θα έχουν στοιχεία που δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή στο ρόστερ. Δεν πρόκειται να γίνει μεταγραφή για την μεταγραφή. Προσωπικά μιλάω με τα παιδιά και τους αναλύω το πλάνο που υπάρχει, ότι μέσα από την Παναθηναϊκή φιλοσοφία που θέλουμε να περάσουμε, θα γίνουν καλύτεροι και θα αναδειχθούν. Βέβαια, υπάρχει ένα θέμα με τους ατζέντηδες. Νομίζουν πως η Ελλάδα βρίσκετε στην παλιά εποχή, όπου το χρήμα... έρεε στο ποδόσφαιρο. Δεν έχουν καταλάβει τι γίνεται και αυτό μας δημιουργεί πρόβλημα».

Τρεις οι μεταγραφές

«Οι ποδοσφαιριστές που θέλουμε να αποκτήσουμε έχουν ήδη βρεθεί. Έχουν γίνει οι επαφές και είμαστε κοντά σε τρεις περιπτώσεις. Η μία είναι ο Φυτανίδης, με τον οποίο θέλω να μιλήσω προσωπικά, όπως έχω κάνει με κάθε παίκτη που μας ενδιαφέρει. Οι άλλοι δύο, είναι ένας μέσος και ένα αριστερό εξτρέμ. Για τον μέσο δεν πρόκειται να φύγω από το γραφείο που θα πάω, αν δεν συμφωνήσουμε με την ομάδα. Υπάρχει μια διαφορά, αλλά με τον παίκτη τα έχουμε βρει».

Keywords
Τυχαία Θέματα