Αναθεωρείται το ρυμοτομικό σχέδιο Βιλίων

Ομόφωνα έγινε αποδεκτή στις 17 Οκτωβρίου, από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας, η προγραμματική, μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του ομώνυμου Δήμου, για την αναθεώρηση του ρυμοτομικού σχεδίου της πόλης των Βιλίων.

Η Περιφέρεια Αττικής, πρόκειται να χρηματοδοτήσει τη μελέτη μέχρι του ποσού των 1.504.544,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.), καλύπτοντας σε ποσοστό 100% τις δαπάνες της μελέτης και την αμοιβή του αναδόχου.

Επίσης

πρόκειται να παράσχει πλήρη τεχνική συνδρομή και κάθε εφικτή βοήθεια για την υλοποίηση της μελέτης.

Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Δυτικής Αττικής έχει ήδη διενεργήσει διαγωνισμό για την ανάδειξη προσωρινού μειοδότη για την υλοποίηση της μελέτης στηριζόμενη σε προηγούμενη προγραμματική σύμβαση, η οποία θα αναθεωρηθεί από την προκείμενη όταν εγκριθεί και από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Στη συνέχεια θα διαβιβαστεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο όλος ο φάκελος που θα περιλαμβάνει την προγραμματική σύμβαση και το διαγωνισμό του έργου, για την ανακήρυξη του οριστικού μειοδότη. Η τελική μελέτη του έργου θα αποτελείται από 5 επιμέρους μελέτες και συγκεκριμένα τις: α) Πολεοδομική – Ρυμοτομική, β) Τοπογραφική, γ) Υδραυλική, δ) Γεωλογική και ε) Περιβαλλοντική και καλύπτει απόλυτα όλες τις ανάγκες ενός σύγχρονου πολεοδομικού - ρυμοτομικού σχεδίου με ορίζοντα αρκετών δεκαετιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα