«Ανεπιθύμητος» ο Γιώργος Παπανδρέου στο Εδιμβούργο

Ως «persona non grata» (ανεπιθύμητος) θεωρεί η ομάδα Real Democracy Εδιμβούργου τον πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος πρόκειται να μεταβεί εκεί, ως προσκεκλημένος ομιλητής του συνεδρίου TEDGlobal.

Η ομάδα εξέδωσε ανακοίνωση χαρακτηρίζοντας τον κ. Παπανδρέου

ως τον άνθρωπο που οδήγησε την Ελλάδα στο ΔΝΤ, ο οποίος πρόκειται να μιλήσει για τα υποτιθέμενα «μαθήματα που πήρε από την ελληνική κρίση χρέους», ενώ ο ίδιος κατά την διάρκεια της πρωθυπουργίας οδήγησε την χώρα σε μια βαθιά ανθρωπιστική κρίση.

Όπως τονίζει η συγκεκριμένη ομάδα, η επίσκεψη του Γ. Παπανδρέου αποτελεί προσβολή απέναντι σε αυτούς που πήραν τα «πραγματικά μαθήματα» της κρίσης: όλους αυτούς που χτυπήθηκαν από την αύξηση της ανεργίας, τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, την κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, και σε ανθρώπους σαν κι εμάς που αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν.

Ήδη η ομάδα μαζεύει υπογραφές απαιτώντας από τους διοργανωτές του συνεδρίου TEDGlobal, να αφαιρέσουν τον Γιώργο Παπανδρέου από την λίστα των ομιλητών, προειδοποιώντας πως εφόσον αυτό δεν ικανοποιηθεί, θα προχωρήσουν σε πορείες και παραστάσεις διαμαρτυρίας την ημέρα της εκδήλωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα