Άνθρωποι της πρώην Ανατολικής Γερμανίας ήταν πειραματόζωα για φαρμακευτικές!

Τον γύρο του κόσμου κάνει η αποκάλυψη του Spiegel για 50.000 ανθρώπους από την πρώην Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας, οι οποίοι χρησιμοποιούνταν από δυτικές φαρμακευτικές εταιρείες ως πειραματόζωα!

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το γερμανικό περιοδικό, διεξήχθησαν 600 έρευνες σε 50 κλινικές, που συνεχίστηκαν έως την πτώση του Τείχους του Βερολίνου το 1989, ενώ πολλά από τα άτομα αυτά δεν γνώριζαν ότι ήταν πειραματόζωα, ενώ υπάρα και αυτά που έχασαν τη ζωή τους στις έρευνες!

Επικαλούμενο έγγραφα του πρώην υπουργείου Υγείας

της Ανατολικής Γερμανίας και του Γερμανικού Ινστιτούτου Φαρμάκων, το περιοδικό αναφέρεται σε περιστατικά με διανοητικά καθυστερημένους ή με αλκοολικούς σε κατάσταση παραληρήματος, στους οποίους χορηγούνταν φάρμακα για τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στον εγκέφαλο. Το περιοδικό μάλιστα απευθύνθηκε και στις εταιρείες που εμπλέκονται στην υπόθεση, οι οποίες σχολίασαν ότι τα γεγονότα αφορούν το παρελθόν και σε γενικές γραμμές, οι κλινικές δοκιμές υπακούουν σε πολύ αυστηρά διαδικαστικά πρωτόκολλα ασφαλείας.

Πάντωςαπό το 2010, το τοπικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο MDR είχε αποκαλύψει περιπτώσεις πειραματισμού φαρμάκων σε ανθρώπους στην Ανατολική Γερμανία, αλλά τότε η υπόθεση αφορούσε 2.000 ασθενείς που είχαν λάβει το αντικαταθλιπτικό Befaromin μίας θυγατρικής της Novartis.

Keywords
Τυχαία Θέματα