Αντί για ψάρια, η θάλασσα ξέβρασε… κάνναβη!

Από σκάφος ναρκεμπόρων, λόγω «εκτάκτου» και άγνωστου προς το παρόν γεγονότος, ρίχτηκαν περίπου 160 κιλά κάνναβης μέσα σε μεγάλες συσκευασίες ή τα ορμητικά κύματα της θάλασσας τα «πήραν» από σπηλιές μέσα στα βράχια και τα… ταξίδεψαν ως τις ακτές; Σε αυτό το ερώτημα προσπαθούν να δώσουν απάντηση, αλλά και να φθάσουν στους κατόχους της μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών οι αστυνομικοί στην Κρήτη σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ηταν δύο ημέρες που η θάλασσα…αποκάλυπτε τα μυστικά της, τα οποία δεν κράτησε στο

βυθό της αλλά με τα κύματά της τα «ξέβρασε» σε παραλίες του Ρεθύμνου, στα σημεία όπου τους καλοκαιρινούς μήνες δεν είναι λίγοι αυτοί που κάνουν και το μπάνιο τους. Το βέβαιο, σύμφωνα με πληροφορίες είναι ότι οι σάκοι, που περιείχαν την κάνναβη και βγήκαν σε διαφορετικές  παραλίες, με χρονική διαφορά, έχουν συσκευαστεί από τα χέρια του ίδιου κυκλώματος, καθώς φέρουν όλα δύο κόκκινες  γραμμές. Εκείνο επίσης που είναι βέβαιο είναι ότι ήρθαν από τη θάλασσα καθώς διαπιστώθηκε από τους ειδικούς ότι οι σάκοι ήταν εμποτισμένοι με θαλασσινό νερό, που σημαίνει ότι επί ημέρες…βολόδερναν στα κύματα!

134 κιλά σε μια παραλία

Η τελευταία ανακάλυψη  έγινε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Ρεθύμνης με τη συνδρομή λιμενικών του Λιμεναρχείου Ρεθύμνης. Με δεδομένο ότι είχαν βρεθεί ήδη σακιά με άλλα 15 κιλά, υποψιάστηκαν ότι πιθανόν να ξεβράστηκαν κι άλλα άλλες παραλίες. Μετά από εξερεύνηση που πραγματοποίησαν σε παράκτιες περιοχές του Δήμου Ρεθύμνης,  εντόπισαν συνολικά 134 κιλά και 150  γραμμάρια κάνναβης.

«Ανωτέρω συσκευασίες», αναφέρει στην ανακοίνωση η Αστυνομία  «οι οποίες ήταν εμποτισμένες με θαλασσινό νερό, περι συλλέχθηκαν  από αστυνομικούς του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνου και κατασχέθηκαν για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση. Η έρευνα για την ταυτοποίηση των δραστών διενεργείται  από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνης».

Τα 15 κιλά

Όπως προαναφέρθηκε,  δύο ημέρες πριν  είχαν βρεθεί τα άλλα 15 κιλά κάνναβης. Αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, είπε η Αστυνομία,  κατά τη διάρκεια  περιπολίας εντόπισαν  σε παρακείμενο αμμώδες σημείο  πλησίον  του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνης,  συσκευασία που περιείχε 15  κιλά και 100 γραμμάρια κάνναβης. «Ανωτέρω συσκευασία», έλεγε και τότε η Αστυνομία  «περισυνελέγη από αστυνομικούς του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνου και κατασχέθηκε για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση. Η έρευνα  για την ταυτοποίηση των δραστών διενεργείται  από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνης», κατέληγε η ΕΛ.ΑΣ.

Keywords
Τυχαία Θέματα